Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Lehetseges fiatal korban a...

Lehetseges fiatal korban a vernyomasncsokkento elhagyasa?

Figyelt kérdés

21 eves ferfi vagyok. Par honapja eros fejfajas miatt a kardiologiara kuldtek. 24-oras Holtert kovetoen kiderult hogy a meresek 19%-ban volt magasabb a vernyomasom, ha jol ertelmezem. Nem tudom mennyire ment feljebb, annyit tudok hogy a legmagasabb 154/82 volt. Aznap egesznap pihentem kb.

Az orvos Coverex AS-t irt fel, hogy elkeruljuk hogy magas legyen a vernyomasom a jovoben. Az 5mg-osbol reggel 1 szem szedeset javasolta. Majd ezutan volt olyan hogy nagyon alacsony vernyomast mertem (olyan 89/49 korul volt azthiszem) ezutan lecsokkentettuk fel szemre (azaz napi 2,5 mg-ra) tehat nem nagy adagot szedek.

Mostanaban igy atlagosan olyan 105/60 korul van, este fele mar olyan 120/60 kornyeke. A kerdes, hogy van ra esely hogy a gyogyszert elhagyhatom? Nem szivesen szednek eletem vegeig gyogyszert.

2021. aug. 12. 14:05
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Mindegy a vege ugyis ugyan az ha szedek gyogyszert ha nem
2021. aug. 12. 16:31
 12/13 anonim ***** válasza:
Hát tudod, ez nekem is furcsa, hogy ennyire biztos benne az orvos, hogy nem múlt el. Mert addig oké, hogy gyógyszer mellett normálisakat mérsz, de nekem az lenne a logikus, hogy egyre csökkentett gyógyszeradag mellett is megnézni, hogy meddig mérsz normálisat. Abban igazad van, hogy saját szakálladra nem akarsz kísérletezni, de talán jól tennéd, ha kikérnéd egy másik orvos véleményét is. Egyszeri alkalom nem olyan drága a magánellátásban sem.
2021. aug. 13. 18:02
 13/13 anonim ***** válasza:

A 120/60 az egyáltalán nem magas.

Teljesen felesleges a gyógyszer, addig hagyd abba amíg rá nem szokik a szervezeted.

Sajnos az orvosoknak az az érdeke hogy minél több gyógyszert adjanak el.

2021. szept. 15. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!