Lehetseges fiatal korban a vernyomasncsokkento elhagyasa?
21 eves ferfi vagyok. Par honapja eros fejfajas miatt a kardiologiara kuldtek. 24-oras Holtert kovetoen kiderult hogy a meresek 19%-ban volt magasabb a vernyomasom, ha jol ertelmezem. Nem tudom mennyire ment feljebb, annyit tudok hogy a legmagasabb 154/82 volt. Aznap egesznap pihentem kb.
Az orvos Coverex AS-t irt fel, hogy elkeruljuk hogy magas legyen a vernyomasom a jovoben. Az 5mg-osbol reggel 1 szem szedeset javasolta. Majd ezutan volt olyan hogy nagyon alacsony vernyomast mertem (olyan 89/49 korul volt azthiszem) ezutan lecsokkentettuk fel szemre (azaz napi 2,5 mg-ra) tehat nem nagy adagot szedek.
Mostanaban igy atlagosan olyan 105/60 korul van, este fele mar olyan 120/60 kornyeke. A kerdes, hogy van ra esely hogy a gyogyszert elhagyhatom? Nem szivesen szednek eletem vegeig gyogyszert.
A 120/60 az egyáltalán nem magas.
Teljesen felesleges a gyógyszer, addig hagyd abba amíg rá nem szokik a szervezeted.
Sajnos az orvosoknak az az érdeke hogy minél több gyógyszert adjanak el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!