Mennyire káros a hegesztő szakma az egészségre megfelelő védőeszközökkel?
Figyelt kérdés
2021. aug. 10. 17:08
1/11 anonim válasza:
Védőeszközökkel semennyire. Csak nyáron a melegtől pusztulsz el a csarnokban, télen meg a hidegben. Sokan letojják a védelmet és időnként belepattan a cucc a szemükbe, aztán mennek a kórházba kiszedetni.
3/11 A kérdező kommentje:
Most kaptam két teljesen ellentétes választ, kinek van igaza? :) AWI hegesztést nézegetem azt talán annyira nem káros.
2021. aug. 10. 17:17
4/11 anonim válasza:
A megfelelő és korszerű védőszeközökkel, rendesen telepített szellőztető rendszerrel nem ártalmasabb mint sok más szakma. Az UV sugárzáson kívül a keletkező gőzők, gázok veszélyesek (ez az AWI-nál is így van). Ma már kidolgozott módszerek vannak a veszélyek csökkentésére. Sajnos ma sok helyen nem foglalkoznak ezzel, és nem megfelelő védőeszközökkel (sok helyen megfelelő szellőztetés sincs) kell dolgozni az veszélyes.
Az AWI-nál veszélyes még az elektród pora is ami az elektród köszörülésénél kelletkezik, de erre is van módszer, és ezt se tartják be... Nyugat Európában erre jobban figyelnek, nálunk kevésbé.
5/11 A kérdező kommentje:
Jó hát én Németországban gondolkozom, csak még az is probléma a gyakorlatot hogy szerzem meg, mert anélkül kb sehova nem vesznek fel.
2021. aug. 10. 18:44
6/11 anonim válasza:
Nem fogsz egy-két év laza hazai lassúműhelyben elfajulásba belebetegedni, legalábbis fizikailag.
7/11 anonim válasza:
Egyébként az öregeknek is több a pia+cigi kombótól a bajuk, mint a szakmai ártalom. Kivéve persze annak, akinek beleáll a huzal a szemgödrébe, de érted a lényeget gondolom.
9/11 anonim válasza:
...függően attól, hogy mit hegesztesz vele.
10/11 anonim válasza:
Általában alumíniumot szoktak, és az a legkárosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!