Lehetséges az, hogy valakinek a cukorbetegség első tünete a hyperglikémiás kóma lesz?
Tehát az illető nem is gondolja magáról, hogy cukros lenne. Ugyanúgy étkezik, dolgozik, semmi tünet nem utal cukorra. Éli normálisan mindennapjait rosszullétek nélkül.
Majd egyszercsak a semmiből összeesik és kómába kerül amit a felderítetlen cukorbetegsége okoz.
Ilyen létezik?
Hát csak akkor ha nagyon hanyag az ember, inkább elhanyagolt idősekre jellemző, hogy már kómás állapot miatt kerül felfedezésre a cukorbetegségük.
Persze a lehetőség fennáll de ritka, inkább más tünetek szokták elvinni az embert orvoshoz és hamar kiderül.
Igen, gyerekkori cukorbetegségben is előfordulhat. Előtte van azért fogyás és fáradság, mégis lehetséges hogy hamarabb esik kómába, minthogy kiderülne.
Felnőtteknél meg ezért is kéne évente 1 vérvétel.
Nálam ez volt. Mondjuk sokat fogytam előtte, de azt annak a számlájára írtam, hogy húzósabb időszak volt, össze-vissza ettem meg sokat stresszeltem.
Konkrétan kimentem munka közben rágyújtani, és a kórházban ébredtem fel, elég para élmény volt, pláne, hogy fiatal vagyok, egészségesnek hittem magam, sportoltam, meg minden. A közérzetem egyáltalán nem volt rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!