Habszivacs párna káros lehet az egészségre?
Tanácsot szeretnék kérni, nem tudom hova forduljak, kitől kérdezzek.
Múlt héten vettem egy reflux párnát online, és már mikor kicsomagoltam is éreztem hogy nagyon kellemetlen szaga van, estig szellőztettem, de mivel nem gondoltam hogy bármi bajom lehet tőle, ezen aludtam éjjel. Reggel mikor felébredtem, nagyon rossz ízt éreztem a számban, hányingerem lett, fàjt a fejem, ami még azóta is tart (persze a párnát azóta nem használom).
Írtam az ügyfélszolgálatnak ahonnan a párnát rendeltem, most várom a választ.
Eléggé kétségbe vagyok esve, nem tudom mikor fognak megszűnni a tünetek, mit tegyek.
Ha nem kapok kielégítő választ, a fogyasztóvédelemnek is tervezek írni ezzel kapcsolatban, mert nem szeretném ha mások is így járnának.
Olvastam külföldi oldalakon, hogy ezektől a habszivacsos, memóriahabos termékektől sokaknak lettek különféle tüneteik, sokan évekig használták őket mire rájöttek hogy ettől vannak rosszul.
Érdemes lenne megkérdeznem egy orvost erről? Nem akarom hogy hipochondernek nézzenek.
Bármilyen tanácsot szívesen vennék ezzel kapcsolatban.
Tedd ki a napra, jó melegbe, had szellőzzön alaposan ki a párna. Valamint ha mosható, akkor mosd ki géppel, de minimális mosószerrel, öblítő nem is kell bele.
Amúgy lehet hogy nem is a szaga miatt fáj a fejed, lehet elferdítette a nyakadat. Nekem mondjuk eszembe nem jutna ilyen merev borzalmat venni, dehát kinek mi. Főleg neten nem, próba nélkül, de mindegy ez csak az én véleményem.
Talán a kimosás segít rajta.
Ezek öntött habok, van benne oldószer,ami a raktárban nem párolog ki a szivacsból, mivel zacskózva tárolják őket, ha érzékeny vagy rá akkor lehetsz tőle rosszul, olyan mint a fahéjas illatosító rövid távon 1-2 perc okés hosszútávon 6-8 óra már rosszul lehetsz tőle.
A bolt ha nagyon sipákolsz visszaveszi, a fogyasztóvédelem meg igazából körberöhög, nyilván kivizsgálják, de röhögve.
Amúgy a megoldás az az hogy A-kiszellőzteted a párnát B-kimosod és kicentrized rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!