Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Miért szipogok állandóan, és...

Miért szipogok állandóan, és fújom az orrom? L

Figyelt kérdés

Télen-nyáron folyik az orrom. Állandóan csak szipogok, akárhol vagyok mindig kell, hogy legyen nálam zsebkendő, mert mindig folyik az orrom és nehezen is kapok levegőt az orromon keresztül. Éjszaka nyitott szájjal alszok, nappal pedig sokszor kis résnyire kinyitom a számat, amikor már nem bírok levegőt venni az orromon. Mások is észrevették, hogy olyan sokat szipogok, de ha ki is fújom az orrom, alig jön belőle valami (sokszor szinte semmi). Néhány éve voltam 2 orvosnál (fül-orr gégészeten persze) is az egyik orrmandula műtétet javasolt, míg a másik allergiás orrsprayt. A mandulára mindenkitől azt hallom, hogy visszanő, így felesleges a műtét. Nevelőapámnak is kivették kis korában, mêgis fújja az orrát.

Nézegettem a tükörben nincs-e orrsövényferdülésem, és úgy látom, hogy igenis van. Ez lenne a baj?

Mit csináljak, hogy végre normálisan kapjak levegőt, és fújjam állandóan az orrom, ne szipogjak,folyamatosan?

2021. júl. 28. 23:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy orrsövény ferdülésed van. Nézesd meg orr-fül-gégésszel.
2021. júl. 29. 00:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Allergológiai kivizsgálás nem ártana, és az orrmandula kivétel sem hülyeség, bár tanúsíthatom, a praxisomban volt olyan növendék, akinek kétszer vetettük ki a torok manduláját, és mindkétszer visszanőtt, mert hagytak mindig egy kis csonkot. Orrmandulával is előfordulhat, de úgy tapasztaltam: ritkábban.

Ha tiszta genny az orrmandulád, akkor az lehet egy góc a folytonos orrfolyásodra, és, hogy nem kapsz levegőt.

Allergológiát ne feledd! Legalább megtudhatnád mi allergizál, vagy kizárhatnád, mint okot.

By the way: nekem is orrsövény ferdülésem van, és igaz olykor ha náthás vagyok, jobban szenvedek (emellett sosem!!! műttetném meg!), DE ettől nem folyik egyfolytában az orrom! Nálad valami más is lehet a háttérben.

2021. júl. 29. 06:55
 3/5 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy miért nem műttetnéd meg? :)
2021. júl. 29. 16:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Azért, mert nagyobb a kockázata, mint a haszna.

Egészségügyis vagyok, tudom, hogy a "műtőasztalon lehet maradni" sima rutin műtétek után is, plusz a szívem sem biztos, hogy bírná.

2021. júl. 29. 21:13
 5/5 anonim ***** válasza:
mert taknyos vagy
2021. aug. 17. 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!