Vajon szívinfarktusom lesz ? A bal lábamba akkorákat belehasít, hogy megőrülök és a mellkasom is fáj.
A dohányzás meg főleg játszhat ebben, mert az is elő segiti az érszükületet.
Az érszűkülettől pedig zsibbadhat valami.
36 éves EÜ pályafutásom során, még nem találkoztam olyannal, hogy valaki előre meg tudta volna jósolni, hogy infarktusa lesz.
Amikor a tünetek jelen vannak, akkor már elkezdődött az infarktus.
Nálad egyetlen tünet van (ez a mellkasi fájdalom), de az sem illik a képbe, mert mint írod, nem szorító jellegű.
Ettől függetlenül, holnap menj el a háziorvoshoz (egy EKG-t ő is tud csinálni helyben), es kérj egy beutalót a kardiológiára.
Rendben. Köszönöm szépen.
Tegnap amúgy meg is szédültem egy pillanatra, bár talán kevés folyadékot is ittam.
És ha érszűkületem lenne, ha most abbahagynám a dohányzást, az javulhatna még ?
"...nem is tudom már."
Be másolhattad volna az egészet.
De ettől függetlenül, ez az egyetlen (ki tudja milyen jellegű) tünet, nem enged következtetni infarktusra.
Köszönöm szépen.
Nem, nem akarok mentőt hívni. Néha megijedek ezektől a tünetektől. Tényleg én magam sem tudom már, milyen érzés. Zsibbad, néha szorít, a gyomrom pedig gyakorta puffad.
Oké, kérdező.
A lábad, a fájós fogad, és a puffadásod vegyük ki a képletből.
Akkor kell aggódnod infarktus miatt, ha a vérnyomásod elszáll, úgy érzed mintha valaki ülne a mellkasodon, bal kezed zsibbad, és fáj, ez ki hathat a válladra, lapockádra, állkapcsodra, és izzadsz mint a ló.
Na, akkor tényleg mentő.
Mindenesetre menj el a háziorvoshoz, kérj egy beutalót kardiológiára (és laborba is, mert oda friss laborral kell menni), a többi panaszoddal pedig más irányba kell elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!