Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vajon szívinfarktusom lesz ?...

Vajon szívinfarktusom lesz ? A bal lábamba akkorákat belehasít, hogy megőrülök és a mellkasom is fáj.

Figyelt kérdés
2021. júl. 25. 11:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

A dohányzás meg főleg játszhat ebben, mert az is elő segiti az érszükületet.

Az érszűkülettől pedig zsibbadhat valami.

2021. júl. 25. 12:40
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

36 éves EÜ pályafutásom során, még nem találkoztam olyannal, hogy valaki előre meg tudta volna jósolni, hogy infarktusa lesz.

Amikor a tünetek jelen vannak, akkor már elkezdődött az infarktus.

Nálad egyetlen tünet van (ez a mellkasi fájdalom), de az sem illik a képbe, mert mint írod, nem szorító jellegű.

Ettől függetlenül, holnap menj el a háziorvoshoz (egy EKG-t ő is tud csinálni helyben), es kérj egy beutalót a kardiológiára.

2021. júl. 25. 12:49
 13/20 A kérdező kommentje:

Rendben. Köszönöm szépen.

Tegnap amúgy meg is szédültem egy pillanatra, bár talán kevés folyadékot is ittam.

És ha érszűkületem lenne, ha most abbahagynám a dohányzást, az javulhatna még ?

2021. júl. 25. 13:12
 14/20 anonim ***** válasza:
50%
"de az sem illik a képbe, mert mint írod, nem szorító jellegű." Pont azt írta hogy szorító jellegű.
2021. júl. 25. 13:33
 15/20 anonim ***** válasza:
48%
"Néha olyan " zsibbadási " érzés van a mellkasomban."
2021. júl. 25. 13:49
 16/20 anonim ***** válasza:
50%
"Szorít a mellkasom, néha belehasít,"
2021. júl. 25. 13:51
 17/20 anonim ***** válasza:

"...nem is tudom már."

Be másolhattad volna az egészet.

De ettől függetlenül, ez az egyetlen (ki tudja milyen jellegű) tünet, nem enged következtetni infarktusra.

2021. júl. 25. 14:00
 18/20 anonim ***** válasza:
Valóban: ezért javasoltam a kardiológust, és nem azt hogy mentőt hívjon.
2021. júl. 25. 14:03
 19/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen.

Nem, nem akarok mentőt hívni. Néha megijedek ezektől a tünetektől. Tényleg én magam sem tudom már, milyen érzés. Zsibbad, néha szorít, a gyomrom pedig gyakorta puffad.

2021. júl. 25. 14:11
 20/20 anonim ***** válasza:

Oké, kérdező.

A lábad, a fájós fogad, és a puffadásod vegyük ki a képletből.

Akkor kell aggódnod infarktus miatt, ha a vérnyomásod elszáll, úgy érzed mintha valaki ülne a mellkasodon, bal kezed zsibbad, és fáj, ez ki hathat a válladra, lapockádra, állkapcsodra, és izzadsz mint a ló.

Na, akkor tényleg mentő.

Mindenesetre menj el a háziorvoshoz, kérj egy beutalót kardiológiára (és laborba is, mert oda friss laborral kell menni), a többi panaszoddal pedig más irányba kell elindulni.

2021. júl. 25. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!