Vérkép értelmezése?
Hétfőn megyek háziorvoshoz, gondolom akkor kiderül, hogy van-e valami gond, addig is itt szeretnék segítséget kérni, hátha valaki tud segíteni.
A tünetek, ami maitt csinálni kellett teljes vérkép és vizelet vizsgálatot: nehézlégzés (ami azóta szinte teljesen elmúlt, a dokik szerint csak szorongás okozta), szorongás(?) miatti magasabb vérnyomás, ami eddig nem volt jellemző, ezért is mondták rá a szorongásra, magas pulzus negatív kardiológia vizsgálat mellett. Konkrétan azt mondta a kardiológus, hogy egészséges, fiatal szívem van. A vérvételt ő kérte, hátha a pajzsmirigy okozza a magas pulzust.
Ezek az értékek vannak megjelölve, mert eltérnék:
Vér:
Vas:
Eredmény: 8,0 umol/L
Referencia: 10,6 - 28,3
fT4:
Eredmény: 15,65 pmol/L
Referencia: 7,86 - 14,41
(fT3 és TSH referencián belül van)
Vörösvértest szám:
Eredmény: 6,24 T/L
Referencia: 4,60 - 6,20
MCV:
Eredmény: 72,1 fL
Referencia: 81,0 - 99,0
MCH:
Eredmény: 24,0 pg
Referencia: 27,0 - 35,0
RDW-SD:
Eredmény: 33,2 fL
Referencia: 37,0 - 54,0
Vizelet:
Fajsúly:
Eredmény: 1,003
Referencia: 1,005 - 1,020
Van egy tavaly márciusi is, abban is ugyanezek térnek el, bár ott kevesebb dolgot néztek, de annál ezek az értékek tértek el:
Rbc (gondolom ez a vörösvértest szám):
Eredmény: 6,30 T/L
Referencia: 4,60 - 6,20
MCV:
Eredmény: 72,2 fL
Referencia: 80,0 - 96,0
MCH:
Eredmény: 23,0 pg
Referencia: 27,0 - 35,0
Ott a fajsúly jó volt a vizeletben (1,017).
Jelezhet nagyobb problémát ezek az értékek? Kissé fáradékony vagyok mostanában, főleg a szorongás miatt. Én vérszegénységre tippelek ezek alapján.
Egyébként mindkét vérvétel előtt volt egy kis gyulladásom.
Most az állam alatt fájt egy nyirokcsomó(?, valamilyen, kisebb duzzanat), a vérvételt követő este már ramatyul voltam meg másnap (most már kb. semmi). Kicsit fáj még a csomó az állam alatt, de már sokat enyhült, szinte teljesen elmúlt a fájdalom, mérete csökkent.
A tavalyinál meg a hónaljam alatt voltak gyulladt, fájó duzzanatok, pont egy új fajta dezodor használata után jöttek ki (talán nyirokcsomó akkor is).
26/F
Nem szeretem a belsőségeket sajnos. A tiszta májat nem tudom megenni, csak a májkrémet meg a májas táskát.
Talán az megnyugtató, hogy a kb. másfél évvel ezelőtti lelet az kb. ugyanígy néz ki, szóval nem rosszabbodott semmi, talán komolyabb probléma nincs a háttérben.
Hát igen, hétfőn több derül ki, vagyis remélem, mert pénteken csak azért nem tudtam meg semmit, mert beteg a háziorvosom. A leletet is az eeszt oldaláról töltöttem le.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!