Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szedjem a gyógyszert vagy ne?

Szedjem a gyógyszert vagy ne?

Figyelt kérdés

Orvosnál voltam fejfájással. 24 órás vérnyomásmérőt kaptam, ami szerint ketszer napkozbe magasabb volt a vernyomasom de nem veszesen. Erre egy fel szem Coverexet szedek plusz magasabb volt a pulzusom, arra pedig fél Concort.

Viszont azt gondolom hogy ekkor lehettem covidos mert a kollegaim mind akkor tajt kaptak el mikor a fejfajas elojott nallam. (Nem teszteltek akkor).

A vernyomasom azota (4 es fel honapja) folyamatosan merem de sose volt magas. A pulzusom is rendben van azota, parszor volt hogy felment ekkor legszomj es panik kiserte, de ez szerintem a stressztol volt, mivel szivultrahangon, ekg-n is mindent rendben talaltak.

Sokat erzem magam gyengebbnek, valoszinu a ket gyogyszer elegge leviheti a vernyomasomat ilyenkor es ez azert lehet. Szerintetek van ertelme szedni barmeliyk gyógyszert is?

ui: labor eredmenyeim mind jok voltak

A valaszokat elore megkoszonom

21/F

2021. júl. 20. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
Legalább egy hétig mérd naponta 5-ször a érnyomásod és jegyezd fel az értéket egy füzetbe. Majd mutasd meg az orvosnak, ő a szakember. A gyógyszert pedig szedd.
2021. júl. 20. 15:28
 2/10 A kérdező kommentje:

A jegyzeteimbe gyujtom oket, mar eleg reg ota, azt mar oda adtam az orvosnak. Szerinte jok az ertekek. Azt mondta szedjem tovabb a gyogyszert, csak attol felek hogy most attol a napi 2x magasabb vernyomas miatt folosleges lehet fiatal korban gyogyszert szedni.

De akkor hatha idovel elhagyhatom

2021. júl. 20. 16:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Van mellékhatása a gyógyszernek? Ha nincs, akkor szedd.
2021. júl. 20. 16:48
 4/10 anonim ***** válasza:
A Covid sok bajt csinál. Mennyi volt akkor a vérnyomásod?
2021. júl. 20. 17:44
 5/10 A kérdező kommentje:

Ha jol lattam a holteren olyan 140 korul, de olyan is van hogy fekvo pozicioba rosszul mer nem?

Egyebkent nemsokkal rapar hettel jott ki ez a magas pulzus es panikroham szeru tunet ami a stressznek tudhato be valoszinu mert az elmult ev az volt

2021. júl. 20. 17:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak a doki a kiugro vernyomasnak tudta be a fejfajast, viszont volt hogy akkor is fajt ha total rendben volt..
2021. júl. 20. 17:56
 7/10 anonim ***** válasza:
49%

Hát a 140 van akinek magas, és problémát okoz. De a magas vérnyomás 170-nél kezdődik.

A hozzászokás miatt érdemes abbahagyni. Azért figyeld a következő hetekben. Most a Covid is mindent borít. Férjemnek azóta van kiugró magas vérnyomása amióta megkapta az oltást.

Tudod a jó az lenne, ha megszűnne az összes betegség! Szerinted lesz ilyen?

2021. júl. 20. 18:06
 8/10 anonim ***** válasza:

"A hozzászokás miatt érdemes abbahagyni."

Ezekre nincs hozzászokás...

"De a magas vérnyomás 170-nél kezdődik."

Nem, nem ott kezdődik... a súlyos magas vérnyomás kezdődik ott

2021. júl. 20. 18:20
 9/10 A kérdező kommentje:
Hat csak ertitek ha, virus miatt volt akkor magasabb akkor foloslegesen szedem.. mert ami alapbol jó azt minek vigyem le a gyogyszerrel. Hat amugy volt parszor hogy elegge levitte, akkor csokkentettem fel szemre. Aztan sokszor elofordul gyengeseg, faradtsag erzet, es lehet hogy olyankornpont alacsony es azert vagy passz
2021. júl. 20. 19:30
 10/10 anonim ***** válasza:
8-as, biztos igazad van!
2021. júl. 20. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!