Miről lehet has közepén övszerű fájdalom?
Néha szúró, néha görcsös. Van, hogy meg is szédülök picit.
Laborban egyedül annyi a CRP magas, de nagyon kicsit (4,5).
Általában hasnyálmirigy probléma okoz ilyen jellegű panaszokat, esetleg epekő lehetne még, de ha mindened negatív, akkor ezeket kizárnám. Lehet esetleg egy krónikus vastagbél gyulladás, érdemes lenne gasztroenterológiára menni és hátha csinálnak egy colonoscopiát.
Jobbulást!
Köszönöm!
Nem vagyok orvos, de nekem valamilyen gyulladásnak tűnik.
Volt labor, amilaz, lipaz, a máj és vese paraméterek rendben. Hasi UH is rendben bár pont a hasnyálmirigyet nehezen látta a doktornő, mert gazos volt a gyomor.
Szia!
A tüneteid alapján hasnyálmirigy eredetű a probléma.
Szia!
A CRP èrtèked nem magas.
Normál tartomány a nőknèl kevesebb, mint 4,6 mg/l, férfiaknál kevesebb, mint 5,2 mg/l.
Üdv: 6
Ugyanakkor amilaz, lipaz rendben és az ultrahang is, amennyit látott belőle.
Ami furább, hogy mozgásra (bizonyos pozíciókban) fokozódik a fájdalom, ugyanakkor nyomásra a has nem érzékeny és kajálással sem vettem észre, hogy osszefuggne.
Szia!
Az amilaz,lipaz vizsgálaz az akut hasnyálmirigy-gyullasás diagnosztizálásában használatos,de ugyanakkor a normális lelet nem zárja ki a betegsèget!.(Hasnyálmirigy-gyulladás vagy egyèb hasnyálmirigy eredetű betegség)
A tüneteid alapján hasnyálmirigy eredetű a probléma.
(A fájdalmad a has közepèn övszerűen jelentkezik,mely a hátba sugárzik.-Ez a hasnyálmirigy problèma legjellemzőbb,szinte mindig előforduló tünete.
A hasnyálmirigy problémánál bizonyos esetekben gyakran erősödik a fájdalom.)
Rèszletes kivizsgálásra lesz szükség.Fordulj orvoshoz.
Üdv: 6.,7.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!