Mi a váll "megfázás" pontosan?
Sziasztok!
Évente kétszer, háromszor van olyan, hogy "megfázik" a vállam. Főleg nyáron van ilyen, amikor kint meleg van és aztán bemegyek egy jó légkondis helyre és másnapra fáj, ha mozgatom a vállamat, főleg bizonyos irányokba. A fájdalom legtöbbször 1 hétig szokott tartani, próbálom közben mozgatni, mert azt vettem észre, hogy segít.
Próbáltam rákeresni magyarul is, angolul is és nem találom, hogy ez tulajdonképpen micsoda. Van-e hivatalos neve és mitől van?
Gondolom valami gyulladás lehet, de van ötletetek?
Köszönöm előre is!
Mivel az okozza hogy sokáig ülsz a klíma alatt ezért nem igazán van rá gyógymód.
Lehet egy masszázs enyhít rajta de még soha nem próbáltam.
Nyílván úgy tudsz ellene védekezni hogy pulcsiban mész az adott helyre de ez nem mindig megoldható, nem kell ezért mindenhova pulcsit magaddal vinni, de ha tudod hogy olyan helyre mész ahol izomból megy a klíma akkor érdemes.
Én is ízületi gyulladásra gondolok, mégpedig a klíma miatt.
Itt olvashatsz róla bővebben:
De ha nem vagy sokat klíma alatt, a meleg ízületre rámegy az erős hideg, ez is kiválthat ízületi gyulladást.
Most épp a villamoson történt ilyen (felszálltam az 1-esre Pesten és úgy nyomatták a légkondit a jól leizzadt testemre, hogy konkrétan vacogtam) szóval sajnos a pulcsi nem nyerő, amikor egy 20 perces útról van szó csak :( (normálisan ritkán utazok azokon a vonalokon, ahol az új villamosok járnak)
Köszönöm a válaszokat!
Megnézem a linket, remélem tud valamit segíteni :)
Ez inkább valami krónikus gyulladásnak lehet a tünete.
Az egészséges izület nem "fázik meg". Ahogy a fagyitól vagy a hideg sörtől sem lehet torokgyulladást kapni.
Viszont a hideg hatására belobbanhat a lappangó fertőzés vagy a krónikus gyulladás.
Nem feltétlenül az izület rossz, lehet hogy valamelyik fogad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!