Ha egy olyan személlyel élek egy lakásban akinél jelenleg övsömör betegséget fedeztek fel mennyi az esélye, hogy én is elkapom?
Figyelt kérdés
Olvastam, hogy köze van a bárányhimlőhöz, azon viszont már átestem. Eltudom kapni tőle az övsömört? Ha igen, mire kell figyelni, hogy elkerüljem a megbetegedést? Hogyan terjed?2021. jún. 14. 16:16
1/2 anonim válasza:
"Az övsömör "önmagában" nem fertőz, nem adhatjuk át azt másoknak. Ám azt, aki még nem találkozott a vírussal, megfertőzhetjük, azonban a betegség nem övsömörként, hanem bárányhimlőként jelentkezik majd nála. A bárányhimlőből való kigyógyulás után pedig a vírus megmarad a szervezetében, és ez természetesen azzal is együtt jár, hogy az övsömör is kialakulhat nála."
...
"Ha tehát övsömörünk van, elsősorban arra kell ügyelnünk, hogy olyan embert, gyereket ne fertőzzünk meg, aki még nem volt bárányhimlős. Aki már átesett ezen a betegségen, nincs "veszélyben": az, hogy megjelenik-e nála az övsömör, nem egy övsömörös beteggel való kontaktusától függ."
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!