Energiaitaltól miért állna le véletlenszerűen valakinek a szíve?
Az energiaitalban nem csak koffein van. A B3 vitamint sokszor egészségtelenül nagy mennyiségben tartalmazzák. Aztán van benne taurin, meg mindenféle egyéb.
Egy energiaital nem valószínű, hogy szívmegállást okozna, akkor betiltanák. De rendszeresen fogyasztva lehet káros.
#4 Ez egyszerűen nem igaz. Egy 250ml-es energiaitalban kb annyi koffein van mint egy eszpresszóban.
Mértékkel fogyasztva mind a kettő oké. Természetesen egy energiaitaltól senkinek nem fog megállni a szíve. A gond akkor van ha valaki már naponta iszik, vagy éppen egyszerre sokat fogyaszt belőle.
#7 Valóban. Nem vitatkozni akarok, csak tényleg azt látom, hogy sokan riogatnak ilyenekkel a hasonló kérdéseknél. Taurin sincs már évek óta a magyarországi energiaitalokban, mégis minden egyes kérdéshez beírja valaki hogy az milyen rossz.
Persze, nem egészséges az energiaital, ezt egy percig sem mondom. Mint ahogy nagyon sok egészségtelen dolgot viszünk be a szervezetünkbe. Alkalmi fogyasztásra belefér.
#8: Persze. Csak arra akartam kilyukadni, hogy eredetileg valóban veszélyes volt ezek miatt. Aztán emiatt szelídítették, de ez az infó már nem jutott el mindenkihez, így ez a közhiedelemben maradt.
Egyébként azt olvastam a múltkor, hogy elvileg még létezik hagyományos energiaital is, csak sok országban nem engedélyezett a forgalmazása, nálunk sem. Ennek mondjuk nem néztem utána, van-e valóságalapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!