Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 180/115 körüli a vérnyomásom...

180/115 körüli a vérnyomásom napok óta. Volt már 195/120 is. Azt vettem észre, kocogásra jobban vagy teljesen normalizálódik. Amint befejezem a kocogást, a vérnyomásom rövid időn belül újra magas lesz. Folytathatom a mozgást?

Figyelt kérdés
Sokára van időpontom kardiológushoz, tehát megyek majd orvoshoz. Amit a háziorvos felírt gyógyszert, az nem viszi le a vérnyomást. Kb. 5kg túlsúly van rajtam. Középkorú nő vagyok. Mivel csak intenzív mozgás alatt jó a vérnyomásom, így nem hagynám abba a mozgást. De van bennem egy kis félelem, lehet-e negatív következmény? Kocogáskor jó vagy sokkal jobb a vérnyomás, de közben pedig azt érzem, elaludnék. Amikor nem kocogok, a vérnyomásom magas, de a pulzus alacsony. Covidos voltam. Köszönöm a segítséget.
2021. jún. 6. 20:53
 1/5 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: ha nem sportolok, a lábam, bokám azonnal ödémás lesz.
2021. jún. 6. 20:57
 2/5 anonim ***** válasza:
86%
nem normális,hogy magas a vérnyomásod,de az,hogy ingadozik,hogy jó,hol nem az azért nem jó mert az erek rugalmatlanná válnak,és elpattanhat ami agyvérzéssel járhat,nekem is magas a vérnyomásom,és én nagyon,de nagyon fiatal vagyok,majd minden hónapban 24 órás vérnyomásmérő rajtad lesz és majd úgy próbálják beállítani..
2021. jún. 6. 21:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Nagyon magas, lehet másik vérnyomáscsökkentő kellene és nem ártana urológushoz is elmenned a boka dagadása miatt, csinál hasi ultrahang vizsgálatot, hogy nincs e veséddel baj.
2021. jún. 7. 08:18
 4/5 anonim ***** válasza:

A magasvérnyomás kezelése háziorvosi feladat, csak bizonyos estekben szokták a belgyógyászokat bevonni az okának a kivizsgálásába. Gyakran több, különböző fajta vérnyomáscsökkentő szedésére lehet szükség a megfelelő vérnyomás eléréséhez. Ha estére dagad a lába, akkor valamilyen vízhajtó hozzáadása a gyógyszerekhez segíthet.

A kocogás alatt csökkenő vérnyomást szintén célszerű megemlíteni a háziorvosnak, mert terheléses EKG során is kóros válaszként értékelik, ha terhelésre nem emelkedik, hanem csökken a vérnyomás, pont emiatt a megerőltető testedzéseket kerülném.

A leírt panaszok alapján az urológiai vizsgálat felesleges.

2021. jún. 7. 17:16
 5/5 anonim ***** válasza:

Írtad ödémát, ha gondok vannak vízháztartással az megint csak megnyomja a vérnyomást. Magas inzulin szint vissza tudja szervezetben tartani a folyadékot. Vércukrod jó amúgy?

Esetleg alacsony szénhidráttartalmú/keto diétát próbáld ki, az sokaknál levitte a vérnyomást.

2021. jún. 24. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!