Ha a labor eredményemen/hasi ultrahangomon jók a máj meg vese funkciós értékek,akkor a májprobléma illetve a vese probléma kizárható?
Kizárható, de minimális esélye azért lehet, pontosabban számszerűsíteni nem lehet.
Ez a jobb bordaív alatti, meg derékfájás számomra nem ismeretlen. Én mindkettőt valamilyen, eddig nem pontosított vírusfertőzésre vezetem vissza. Mint ismeretes, a herpeszvírusok nem irthatók ki a szervezetből, a vírusok az idegek velőshüvelyében ill más, az immunrendszer számára nehezen elérhető anatómiai helyeken képesek "kussolni", aztán valamilyen hatásra újra aktivizálódnak. Amikor nekem fáj a derekam, akkor pár napon belüli időszakban tapasztalok orrgyöknél pici herpeszes papulát, térdfájdalmat, esetenként fogíny gyulladást. A jobb bordaív alatti fájdalmat én az elmúlt 6 évben háromszor éltem át, nagyjából 1,5-2 évente. Az első alkalommal nagyon heves belső görcseim voltak lázzal, a következő két esetben sokkal enyhébbek voltak ezek tünetek. A laboreredmények csak valamilyen gyulladást jeleztek, pontosan nem volt azonosítható semmi ismert betegség vagy vírusfertőzés. Igaz, mindhárom esetben volt enyhe tüdő érintettség is (tüdőgyulladásra utaló jel, véres köpet).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!