Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan lehetséges, hogy...

Hogyan lehetséges, hogy elvileg napi 25 grammnál nem egészséges több cukrot fogyasztani, mégis rengeteg embert ismerek, akik napi akár 100 gramm cukrot is bevisznek és nem cukorbetegek, illetve más bajuk sincs?

Figyelt kérdés
Milyen más káros hatása lehet?

2021. jún. 1. 18:54
 1/2 anonim ***** válasza:
34%
Ami késik, az nem múlik
2021. jún. 1. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A szív- és érrendszeri problémák kockázatát is növeli egyébként. De ez nem úgy van, hogy mindenkinél 100%-ban kialakul. Ahogy a dohányosok se kapnak mind tüdőrákot. Csak sokkal nagyobb az aránya a körükben.


Másrészt pedig a 25 grammos ajánlás, amire hivatkozol, csak a szabad cukrokra vonatkozik. Nem kell beleszámolni pl. a zöldségekben-gyümölcsökben természetesen jelen levő cukrokat (kivéve, ha a gyümölcsöt kipréselik, a gyümöcslé beleszámít), se a tejcukrot. A hozzáadott cukrokat kell, meg a gyümölcslé természetes cukortartalmát. Így azért már nem olyan irreális betartani (és nem fix 25 g a korlát, hanem a kalóriabevitel 5-10%-a).

2021. jún. 1. 19:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!