Izomrángás mitől lehet?
Az izomrangasok nagyon gyakoriak.
Sok fele oka lehet.
Pl ilyen a stressz, feszultseg. Ez ellen nem nagyon tehetsz mast, mint hogy ezeket megprobalod kiiktatni. Mondani konnyu, tudom...
Valaminek a hianya. Pl magmezium. Erdemes nezetettni egy sima mg szintet. Ha van lehetoseged, ne sima, hanem szerum magnezium szintet nezess.
Ha ez a baj, akkor Magnerot, vagy valamilyen SZERVES mg keszitmenyt hasznalj, ez hasznosul csak.
Es akkor meg 2 fele lehet a baj.
Az egyik az un bfs, ez egy joindulatu izomrangas, aminek az okat a mai napig nem tudjuk, joindulatu, teendo nincs vele, csak elviselni.
Es a rosszabb verzio: motoneuron betegseg. A mozgatoneuronok elhallnak, sorvad az izom, 2 ev alatt bekovezkezik, az altalaban fulladasos halal. DE! Nagyon ritka betegsegrol van szo, 40 ev felett kezdodik (korodat nem tudom), es nem testszerte lennenek rangasok, hanem jellemzoen 1 vegtagon, es megjelenne a sorvadas is, nehezesdre esne irni, jarni, beszelni stb stb.
Szedj magneziumot, probald meg h nem stresszelsz, aztan ha nagyon nem mulik 6 het alatt sem a magneziumra es az egyeb laborleleteid is rendben vannak, akkor menj el egy neurologushoz.
De addig relax.
2es vagyok.
Elkerulte a figyelmemet amit irtal a vegen.
Sportolj, az fontos.
Es ha regota tart, akkor tenyleg nem kene aggodnim
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!