Helytelen testtartás okozhat-e kisebb mellkasi, mellkas alatti fájdalmakat?
Sziasztok!
7 éve elég sokat ülök laptop előtt. Vagy az ölemben tartom alátéttel, vagy az asztalnál ülve használom. Azt szeretném kérdezni, hogy az ebből adódó helytelen testtartásnak lehet-e következménye a naponta többszöri enyhe mellkasi fájdalom? Ha igen, kellő odafigyeléssel és tornával javítható az állapot, ugye?
Szia! Először is köszönöm válaszod.
Másodszor pedig, nagyjából másfél hónapja csináltak 3 EKG-t is, amivel nem volt semmi probléma. Pulzoximéterrel szoktam "ellenőrizni" magam, a szaturációm állandóan 95% fölötti.
Az előzőt még annyival kiegészíteném hogy egy terheléses Ekg illetve egy 24 adott esetben 48 órás holter sem árt a panaszok tartós fennállása esetén,egészen a legkomolyabb képalkotó vizsgálatokig,mint amilyen a mellkas Mr vagy a Ct
(Első voltam)
Ez így igaz utolsó, de a komolyabb képalkotó eljárásokat akkor alkalmazzuk, ha primitívebb módszerekkel nem tudjuk diagnosztizálni a problémát. Ha elmész kardiológushoz, ő úgyis tudja, milyen vizsgálat szükséges. De nem is ezért írom: savval hogy állsz? Nincs refluxod?
(3. voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!