Covid kérdés. Ha valaki átesett a betegségen és megkapja a védettségi igazolványt ez egyenértékű az oltottsági igazolvánnyal?
Az érvényességi idő eltér, azon kívül ugyanaz.
Elméletben automatikusan küldik, gyakorlatban felejtős, kb. akkorra kapod meg amikor lejár.
anyu kovidos volt. nem mondtak neki semmit s én nem nézek tvt.
később kapott kártyát. mondta anyu h őt nem oltották be nem értette h miért kapott kártyát. megnéztem s volt lejárati dátuma.
elmondtam kollégáimnak s ők mondták h ha lejár a dátum akkor kaphat oltást s kap olyan kártyát ami igazolja s azon nem lesz lejárati dátum.
"ha lejár a dátum akkor kaphat oltást"
Ez butaság, természetesen nem igaz.
A fertőzöttség után 4 vagy 6 hónapra adják ki a kártyát (attól függően, hogy a fertőzöttség alatt sikerül tesztelni aktuálisan, vagy utólag antitest-teszttel), oltás pedig eddig is a fertőzöttség után 3 hónappal már adható volt, most már ezt is eltörölték. Én 1 héttel, apukám 3 héttel, párom 1 hónappal a fertőzés után kaptunk oltást.
Szó sincs arról, hogy a kártya lejárta után lehetne csak kapni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!