Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vesekő re, vesehomokra mit...

Vesekő re, vesehomokra mit kaptatok és mennyi ideig tartott?

Figyelt kérdés
Jö pár hete már szenvedek vele, homok van. Minden nap hol jobban hol kevésbé érzem a pislési ingert. Vér is van illetve fehérvérsejtek a vizeletben és az orvos erre nem adott antibiotikumot. Tényleg nem kellett volna? Sokszor nagyon fáj már a pisilés de ő erre azt mondta hogy a homok végett és ez eltarthat pár honapig. Viszont ha nem látom hogy jönne kifelé a homok akkor elvileg nincs mi felsértse a húgycsövet és akkor nem fájna. Vagy rosszul gondolom? Mert mostanában szoktam pisilni üvegbe de abszolút nem látok benne semmit.Urologus előtt vizelet tenyésztés negatív lett körzeti orvos csinalta illetve április elején szedtem antibiotikumot is míg nem mentem urologushoz mert azt hittük felfazas. De akkor miért van ez állandó inger és fájdalmas vizelés? Tudom már egyzer felettem a kérdést hátha még írnak többen tapasztalatokat kinek mi segített. Jelenleg tozegafonya szedek, cystone tablettát. Sokat iszom, alkoholmentes sört is. Már egyre többször azon agyalok hogy nem kellene e esetleg mégis háziorvost felhivni hogy írjon ki még valamit. Igaz április elején is szedtem antibiotikumot. Koszonom a válaszokat
2021. máj. 4. 14:48
 1/3 anonim ***** válasza:

26-32 éves korom között volt 2 alkalommal vesekő/homok távozása, de a fájdalmas és ijesztő történésen kívül nem igazán volt se hosszadalmas, se túlgyógyszerezett. Első alkalommal véres vizelet és lefelé sugárzó fájdalom volt, amit urológus hólyaghurutként diagnosztizált, aztán festéses röntgenvizsgálat tisztázta, hogy a távozott anyag felsértette a húgyvezetéket is, az okozta a vérzést. Cystenalon kívül semmit nem kaptam, igaz volt pár napos ivókúra lökésszerűen. Pár napon belül rendeződött. Aztán úgy 5 évvel később csak enyhe vizelési ingerek jelentkeztek, viszont koppant a fajanszban a kb. kis rizsszem nagyságú kő. Ekkor vérezgetés nem volt. Minden egyéb nélkül rendeződött. Azóta (közel 50év után) többször is volt hasi ultrahang vizsgálatom, de kőmentességet állapítottak meg.

76/F

2021. máj. 4. 15:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem a Rowatinex kapszulát ajánlotta az urológus dokim. Napi 1 x kellett szednem és napi 3 liter folyadék szigorúan.
2021. máj. 4. 19:45
 3/3 anonim ***** válasza:
Bocsánat javítom, tehát: Napi 2x kellett szednem (reggel és este egy szemet.) Előző voltam.
2021. máj. 4. 19:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!