Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mitől van gombóc érzés a...

Mitől van gombóc érzés a torkomban?

Figyelt kérdés

Este többször is felébredtem már, hogy olyan érzés mintha gombóc lenne a torkomban. (Hosszan elhúzodó, már több mint egy hónapja.) Napközben is szoktam ezt érezni. Reggelente enyhe hányingerem szokott lenni, illetve köhögnöm kell. Van olyan, hogy emiatt be is reked a hangom napközben.

Pajzsmirigy, tsh értéket néztek minden rendben. Endokrinológus kézzel megtapogatta a nyakamnál, ő azt mondta nem érez semmit csak mintha enyhe nyirokcsomó megnagyobbodás lenne...ez kb 1 hónapja volt...azóta még jobban fáj.

Enyhe pánikbetegségem van valóban lehet, hogy csak amiatt van? A depresszió, stressz okozhat ilyen tünetet? Eléggé fájdalmas,néha mintha még az ádámcsutkám is fájna...

Hova érdemes először elmenni megnézetni? Fül orr gégészhez vagy nyaki ultrahangra?

Lehetséges az is, hogy a pajzsmirigy laborom rendben van, de mégis pajzsmirigy betegség lehet ez. Valakinek volt már ilyen? Pajzsmirigy ultrahangra kellene menni?

Háziorvosom esélytelen ezzel kapcsolatban keresnem....azért érdekelnének a tapasztalatok. Tudom nincs két egyforma ember..

Válaszokat előre is köszönöm!

25L

2021. ápr. 22. 22:29
A kérdező szavazást indított:
fül-orr-gégész
nyaki uh
pajzsmirigy uh
stressz, depresszió, pánik
6 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:

Gyomortukrozes és valszeg reflux.

Picit emeld meg a fejed és úgy aludj, véletlenül sem vízszintesben, ezért is lehet pont reggel erősebb a fájdalom.

Nekem refluxom van és teljesen ugyanezek a tüneteim.

2021. ápr. 22. 22:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Erről is hallottam, hogy lehet reflux is..

Gyomorégéssel, savas felböfögéssel is járna ez nem? Nekem egyik sincs.

Gyógyszeres kezelés van erre?

2021. ápr. 22. 22:39
 3/4 A kérdező kommentje:
Fül-orr-gégészeti vizsgálat hogy zajlik, mit csinálnak ott?
2021. ápr. 22. 22:49
 4/4 anonim ***** válasza:

Nekem stressz miatt volt ilyen. Haziorvoshoz mentem el, amikor mar nagyon ketsegbe voltam esve, es o sem latott semmit, tsh is rendben volt. Nekem mozgastol - edzes, seta - mindig jobb lett, eltunt a gomboc. Igy volt, hogy hajnali 4-5-kor elmentem 1 orat setalni. Meg a valeriana is segitett.

Akkor mult el vegleg, amikor a legnagyobb stresszforras kikerult az eletembol.

2021. ápr. 23. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!