Volt már veled ilyen? Kihez forduljak?
Sziasztok!
17 éves lány vagyok. Január óta szenvedek, hormonzavarom volt. Emiatt úgy viselkedtem mint egy terhes.Elmentem nőgyógyászhoz, kaptam rá gyógyszert. Na aztán elmúltak a tünetek. Na itt jön a hű. Februárnál tartunk. Jött is a hasmenés/székrekedés , hányinger, hasfájás és morgott mindig, büfögtem és szeleltem. Akármit is ettem. Elmentem a házi orvoshoz mondtam neki hogy mi bajom van. Kaptam probiotikumot (Elinix)és valami cserjés hasfogót ami a bélfalat védi (Már nem tudom mi volt a neve). Oké, szedegettem szépen. A hasmenés elmúlt, a hasmorgás megmaradt, hasfájás is maradt. Anyukám vett 1 doboz normaflore-t , actimel és ilyesmi bélflora javító joghurtot ,kefírt és több gyümölcsöt ettem. A zsíros és cukros dolgokat mellőztem. Nem változott semmi. A mai nap vissza mentem az orvoshoz, mert elegem lett. 3 napja hogy úgy van hányingerem hogy hiába veszek be b6-ot és nem múlik el. Ja és igen , mind a két lábam fáj. Rendesen látszanak az ereim. Néha a karjaimba is húzódik a fájdalom.
Pedig rendesen tornázom itthon.
Lényeg az orvos vett vért, hogy megnézze van e gyulladás. A leletem rendben volt. Hasi uh-ra is elküldött, szervi változás nem volt. Csak bélgázok. Ezeket a vizsgálatokat nem éhgyomorra végezték. Annyit mondott hogy ez az életmód változás miatt van. Szerinte nincs bajom, fejben rakjam rendbe a dolgokat. Semmit nem kaptam.....
Ilyenkor hova forduljak?
Gasztroenterológia segítene?
Másrészt mi lehetne a baj?
Valaki járt ilyen cipőben?
Szerintem ez nem csak haspuffadás, hanem a karfájdalom+hányinger miatt már refluxra is tippelek (ha elmúlik a haspuffadás a reflux is megszűnik).
Úgyhogy 1. Lefekvés előtt ne egyél 2 órával 2. emeld meg a párnád 3. Reggelizz 4. Szénsavas üdítők, cukor, kakaó, paradicsom(!), citrusfélék elhagyása nézd meg, hogy segít-e
A haspuffadásra 1. Tejtermékeket hagyd ki 2. Ha nem lesz jobb, akkor a glutént hagyd ki 3. Van az alpro-nak szójamentes csak kókusztejből készült joghurtja actimel helyett edd azt 4. Nekem a probiotikumból a progastro jött be, a biogaia olyan pl. mintha nem is szednék. 5. Hordj laza ruhákat napközben, ha teheted, akkor legyél otthonkában, egyberuhákban ne is vegyél nadrágot.
Nekem allergiateszten vért vettek. A tavasz miatt gyanús, hogy valamire allergiás vagy. Nézz keresztallergia táblázatot is, itt van, hogy kb. mi mikor virágzik
Ha valamire felismered, hogy lehetett az (vagy majd lesz karcolgatós teszted is), akkor érdemes lehet beírni, hogy xy keresztallergia, és tavasszak kihagyni azokat az ételeket. +1 ha iszol gyógynövényteát hagyd el, a köreteket meg alaposan mosd át főzés előtt (pl. rizst).
Na sziasztok!
Az elmúlt napokat nézve megvan a gond. Vagy tej vagy liszt ami a problémát okozza szóval megpróbálom a magán utat , mert lehet csak augusztusra kapnék időpontot. Köszönöm mindenkinek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!