Okozhat az IUB Rézgyöngy pikkelysömört? Bárki, aki szakképzett vagy tapasztalt segítsen!!!
Sziasztok!
Már több hónapja pikkelysömörrel küzdök, de az orvosok és a bőrgyógyász sem tudta megmondani, hogy mi okozhatja. Soha nem volt gyomor ügyileg, vagy bármivel is problémám, betegségem, mondhatni makk egészséges voltam pár hónappal ezelőttig. Azonban elfelejtettem egy aprócska részletet megemlíteni eddig az orvosnak: felrakattam egy IUB rézgyöngy fogamzásgátló "spirált". Rögtön ezután kb. 3-4 hónapra rá hámló, piros foltok jelentek meg a testemen. Elmentem bőrgyógyászhoz, pikkelysömört diagnosztizált.
Felmerült bennem a gyanú, hogy lehet ez váltja ki a bőrbetegségemet, de nem vagyok benne biztos. Mielőtt felrakattam volna utána néztem minden apró részletnek, mellékhatásnak, de sehol nem írták, hogy pikkelysömört okozna.
Éppen ezért szeretnék segítséget kérni ezen a platformon, lehetőleg orvostól (persze ha van ilyen szakterületű felhasználó) vagy aki tapasztalt hasonló tünetet.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Szép napot!
Szerintem sincs koze, de azt mar elkepzelhetonek tartom, hogy a benned levo hajlamot beinditotta. Nem hormonos, tudom.
Nekem a fogszabalyzas kapcsan volt bajom a femekkel, es nem ismertek el az orvosaim, de a fogszabalyzo levetele utan fokozatosan elmult. Az krom-nikkel otvozet, bar ideiglenesen rez is volt mellette. En azonnal lefogytam, pedig par nap mulva tudtam enni, a hajam megritkult es fako, szaraz, lett, stb, stb... Es a verkepemben a GOT ertek magas volt.
Esetleg a fem nem jo, de attol meg hajlamod van a pikkelysomorre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!