Tüsszentéskor, köhögéskor folyamatos slájm jön fel, mit tehetek ellene?
Orvos távgyógyításban rendel nálunk, magán fül-orr-gégészetre, csak negatív teszttel mehetek.
Most már egyre zavaróbb a dolog.
Ez a tüdőmből jön fel?
Mi lehet az oka? Meg lehet ezt szűntetni a megfelelő kezeléssel?
Régebben voltam magánban az orvosnál, mintát vett le a torkomból. Gondolom hasonlóan működne ez is...
Ami feljön váladék, azt mindenképp köpd ki valami papírba (wc-papír, papír törlő, papír zsebkendő), mivel ha visszanyeled, egyrészt sosem tisztulsz ki, másrészt a gyomrodban felhalmozódik, nem megy tovább, nem is emésztődik, és hányást okoz előbb-utóbb, ami a ragacsos nyák esetén fuldokláshoz vezethet.
Igen, a tüdő (is) termeli (meg az orrüreg, ami a garatodon lecsorog a torkodba, próbál a szervezeted a kórokozóktól megtisztulni.
Ha kiköpöd, elősegíted ezt a tisztulást.
Amivel javíthatsz rajta:
- Nagy adag C vitamin 500 mg (napi 3x2) vagy 1000 mg (napi 3x1)
- Sok-sok tea (mézes-citromos), aminek az alkotó részeit (méz, citromkarika) ne forró teába tedd, mert elveszíti a hatását.
vagy fahéj tea, gyömbérrel:
- Mentolos mellkaskenőcs
például:
vagy eukaliptusz balzsam:
- Jegesmedve olaj (Polar bear oil - dr.Chen) - ez ugyanúgy használható a légutakra külsőleg bedörzsölésre, orr alá, illetve fejfájás esetén a halántékra bedörzsölve
- Nyers fokhagyma evése - például összeaprítva, vajas kenyéren. Természetes antibiotikumot tartalmaz.
- Illetve köptető jellegű teák:
Szándékosan nem írtam kifejezetten (kemikáliás) gyógyszereket (a C vitamint kivéve), de ha azokban bízol, válassz azok közül.
Nekem többször is voltak felső légúti hurutos megbetegedéseim, nyákkal, szóval tudom, miről beszélek. Az csak hab a tortán, hogy tudom is mit kell ilyenkor szednem, szakmámból kifolyólag.
A döntés a tied.
Jobbulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!