Epehólyag eltávolítás a COVID alatt?
Néhány hónapja kezdődött, hogy, ha sokat/nehezet ettem begörcsölt az epém.Elkezdtem kivizsgáltatni, van két 12-15 mm-es epekövem. Tudom, hogy mivel panaszokat okoz, meg kell műttetni előbb vagy utóbb.
Viszont egy hete, egy epegörcs után nem múlt el a fájdalom, kivizsgáltak pár nappal ezelőtt a sürgősségin, és kiderült, hogy az egyik kő beékelődött az epevezetékem elé, de még nem zárta el a nyílást, nincs gyulladásban az epehólyagom, viszont folyamatosan fáj.
A sebész, majd később a háziorvosom is azt javasolta, hogy amennyiben nincs gyulladás, vagyis komoly baj, ne kezdjünk bele a műtétbe a COVID alatt, mert nagy a veszélye, hogy elkapom a kórházban. Viszont a sebész felajánlotta, hogy ha szeretném, megműt, mert ebből a helyzetből bármikor lehet súlyos eset is, ha elmozdul a kő. Hétfőn megyek gasztros dokihoz, az ő véleménye még hiányzik.
Folyamatosan enyhén fáj az epém, bár rendesen diétázom, tegnap egy pohár mangó-narancslétől iszonyú epegörcsöm lett. ( nem gondoltam volna, hogy az gondot okoz. :( )
Ti mit tennétek a helyemben? Élnétek időzített bombaként, fájdalommal, míg a COVID alább nem hagy, vagy vállalnátok a kockázatot és a műtétet most?
Köszönöm annak aki végigolvassa, tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadok!
nehéz kérdés, és döntés előtt állsz.
nem műtteted meg a közeljövőben, bármikor elzáródhat, iszonyatos görcsök, besárgulhatsz stb. akkor úgyis visznek kórházba, életmentő műtétre.
kivárhatsz, remélhetőleg fájdalommentesen telnek a hetek, hónapok, és biztonságosabban mehetsz kórházba. talán..
sajnos senki nem tudja meddig lesz ennyire jelen a covid.
talán én mégis megműttetném a közeljövőben.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az oltásra már regisztráltam, jó ötlet, hogy beszéljek a háziorvosommal, köszönöm!
A magán ellátást néztem már, de nem tudom. Olvasgattam, de kevés a vélemény ilyen műtétről, másrészt nem szívesen adok ki annyi pénzt rá, mert nehezen gyűjtögettem össze a tartalékom. Illetve egy nagyon szuper és kedves sebésszel találkoztam a sürgősségin, akire nyugalommal rábíznám magam.
Leírtad a kulcskérdésre a választ: fennáll a veszélye az életút elzáródásnak. Én megműttetném.
Viszont az is tény, hogy a kórházban fennáll a fertőzés esélye, én is ott kaptam el. Bár ez is olyan, hogy előtte egy hónappal egy másik osztályon már nem. Jó ötlet beszélni erről a háziorvossal, hátha előrébb venné az oltási listán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!