Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Epehólyag eltávolítás a COVID...

Epehólyag eltávolítás a COVID alatt?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja kezdődött, hogy, ha sokat/nehezet ettem begörcsölt az epém.Elkezdtem kivizsgáltatni, van két 12-15 mm-es epekövem. Tudom, hogy mivel panaszokat okoz, meg kell műttetni előbb vagy utóbb.

Viszont egy hete, egy epegörcs után nem múlt el a fájdalom, kivizsgáltak pár nappal ezelőtt a sürgősségin, és kiderült, hogy az egyik kő beékelődött az epevezetékem elé, de még nem zárta el a nyílást, nincs gyulladásban az epehólyagom, viszont folyamatosan fáj.

A sebész, majd később a háziorvosom is azt javasolta, hogy amennyiben nincs gyulladás, vagyis komoly baj, ne kezdjünk bele a műtétbe a COVID alatt, mert nagy a veszélye, hogy elkapom a kórházban. Viszont a sebész felajánlotta, hogy ha szeretném, megműt, mert ebből a helyzetből bármikor lehet súlyos eset is, ha elmozdul a kő. Hétfőn megyek gasztros dokihoz, az ő véleménye még hiányzik.

Folyamatosan enyhén fáj az epém, bár rendesen diétázom, tegnap egy pohár mangó-narancslétől iszonyú epegörcsöm lett. ( nem gondoltam volna, hogy az gondot okoz. :( )

Ti mit tennétek a helyemben? Élnétek időzített bombaként, fájdalommal, míg a COVID alább nem hagy, vagy vállalnátok a kockázatot és a műtétet most?

Köszönöm annak aki végigolvassa, tanácsot, tapasztalatot szívesen fogadok!

#epe #epehólyag #epehólyageltávolítás #műtét COVID alatt
2021. ápr. 10. 15:30
A kérdező szavazást indított:
Jobb, ha most megcsinálják a műtétet, a COVID ellenére is.
Várd ki a COVID enyhülését.
10 szavazat
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Oltásra regisztráltál már? Sok helyen a lista vége felé járnak már, egy hónapon belül valószínűleg akkor is oltanának, ha fiatal vagy, így pedig ha szólsz a háziorvosnak, hogy műtéthez kell, lehet, hogy egész hamar beoltanának. A második oltásra két héttel pedig biztonsággal mehetnél a műtétre.
2021. ápr. 10. 15:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ebben az esetben szerintem jobban jársz ha megműtteted magad. Csak idő kérdése lehet hogy mikor mozdul el, és az bizony nagy baj lenne.
2021. ápr. 10. 15:39
 3/8 alletta ***** válasza:
100%

nehéz kérdés, és döntés előtt állsz.

nem műtteted meg a közeljövőben, bármikor elzáródhat, iszonyatos görcsök, besárgulhatsz stb. akkor úgyis visznek kórházba, életmentő műtétre.

kivárhatsz, remélhetőleg fájdalommentesen telnek a hetek, hónapok, és biztonságosabban mehetsz kórházba. talán..

sajnos senki nem tudja meddig lesz ennyire jelen a covid.

talán én mégis megműttetném a közeljövőben.

2021. ápr. 10. 15:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
illetve ha az anyagi helyzeted megengedi szerintem menj magánba
2021. ápr. 10. 15:40
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
elfelejtettem 4-es én vagyok. (2.választ is én írtam)
2021. ápr. 10. 15:41
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Az oltásra már regisztráltam, jó ötlet, hogy beszéljek a háziorvosommal, köszönöm!

A magán ellátást néztem már, de nem tudom. Olvasgattam, de kevés a vélemény ilyen műtétről, másrészt nem szívesen adok ki annyi pénzt rá, mert nehezen gyűjtögettem össze a tartalékom. Illetve egy nagyon szuper és kedves sebésszel találkoztam a sürgősségin, akire nyugalommal rábíznám magam.

2021. ápr. 10. 15:52
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Leírtad a kulcskérdésre a választ: fennáll a veszélye az életút elzáródásnak. Én megműttetném.

Viszont az is tény, hogy a kórházban fennáll a fertőzés esélye, én is ott kaptam el. Bár ez is olyan, hogy előtte egy hónappal egy másik osztályon már nem. Jó ötlet beszélni erről a háziorvossal, hátha előrébb venné az oltási listán.

2021. ápr. 10. 16:02
 8/8 anonim ***** válasza:
49%
Alapból nem vagyok híve az epehólyag eltávolításának, és igazából nem is értem, miért kapta fel ennyire az orvosi protokoll. Az epére szükség van! Hiányában rendkívüli módon leromlik az életminőség. Ha lehetőséged van rá, próbálj meg magán úton pusztán a kövekre célzott műtétet végeztetni.
2021. ápr. 10. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!