Atilluska kérdése:
RÁGCSÁLÓIRTÓ SZER BEÉPÜLHET HÁZITYÚKBA ÉS ANNAK TOJÁSÁBA WARFARIN hatóanyag esetén?
Figyelt kérdés
A POR ALAKÚ warfarint szerintem széthordják a rágcsálók. A járataikba kell önteni, és mivel mindenhol közlekednek, a csirkék elkerülhetetlenül felcsipegethetik a porral szennyezett almot, takarmányt, stb. Az az aggodalmam, hogy a csirkékre és a tojásra is hatással lesz. Az alábbi oldalon a következőt olvastam, amit nem tudok teljes körűen értelmezni: "embernél elsődleges, haszon- és háziállatoknál elsődleges és másodlagos mérgezést idéz elő"
Nagyon köszönöm, ha valaki segít!
2021. ápr. 9. 04:08
1/6 anonim válasza:
Igen. De olyan kis mennyiségben, hogy az nem okoz gondot.
2/6 anonim válasza:
A rágcsáló a tévhittel ellentétben meglehetősen tiszta állat. Minden járatelhagyás után lenyalja a szórét. De ha véletlenül beépül is, ekkora mennyiségben max fokozza a véralvadás készséget, nem pedig csökkenti, mint ami a cél.
3/6 A kérdező kommentje:
Kedves Miquel! Én úgy olvastam, hogy a WARFARIN vérhígító, véralvadás gátló, elvérzést okozó szer. Ön szerint fokozza a véralvadás készségét?
2021. ápr. 10. 23:27
4/6 anonim válasza:
A Warfarin biztos nem fokozza a véralvadási készséget. A warfarin hatása nem függ össze azzal, hogy a rágcsáló mennyire tiszta vagy piszkos állat.
5/6 anonim válasza:
Jól olvastad, kérdező. A Warfarin véralvadásgátló szer, mint a mai rágcsálóirtók többsége. De kis dózisban elősegíti a véralvadást. (Lásd a Warfarin tartalmú gyógyszer.)
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! Ha esetleg lenne valakinek további információja a húsba és tojásba való beépülésről, ennek elkerülésére szolgáló praktikáról, azt szívesen venném!
2021. ápr. 12. 09:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!