Mikor érdemes elmondani azt, ha esetleg van ételérzékenységed, cukorbetegséged, és egyéb hasonló betegséged a munkahelyeden?
Nem értem, miért olyan tragikus egyeseknek, ha ilyesmi kiderül, főleg az ételérzékenység meg ilyesmi kapcsán.
Férjemnél úgy jött szóba a gluténérzékenység, hogy a munkahelyén időnként össznépi sütizés van, ahol megvitatják (laza beszélgetésként), hogy van-e valakinek ötlete változtatásra, stb. Ott nem fogadta el a sütit, mert érzékeny. Senki nem problémázott, sőt, legközelebbre külön sütött neki az egyikőjük gluténmentes sütit.
Normál körülmények között csak úgy nem vágja senki arcába, mert nincs miért. De épp ez a sütisütő asszony meg cukorbeteg, és mindenki tudja. Itt valahogy ez nem számít titoknak.
Nálunk rendszeresen volt közös munkaebéd meg többnapos képzések, tréningek külső helyszínen. Ehhez a szervező felé továbbítottuk az infokat, és ennek megfelelően rendelték az étkezést a szálláson.
Közös sütizés / tortázás is előfordult benti szülinapokon (utáltam, de rajtam kívül csak még egy masik személy, a többi 20-nak ez buli volt), ilyenkor is jó ha tudja aki rendel, hogy van-e tejcukor/t.fehérje/gluténérzékeny vagy cukorbeteg a csapatban (nálunk mindenféle volt).
Ha nem ennyire megy a habverés az informális közös kajálások körül meg nincsenek külső helyszínen többnapos programok, akkor fölösleges szerintem.
Egyéb esetben pedig a szervezőnek célszerű jelezni, esetleg a felettesednek, illetve ha van elsősegélynyújtó, akkor neki is (egy cukros esetében nagy baj lehet belőle, ha nem tudjuk, hogy nála ez a rosszullét AZ a rosszullét, és mi a teendő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!