Derék/hát fájásnál mi a jó, a pihentetés, vagy direkt a mozgás?
Kifejezett gerinctornát csináltál? Nekem segített, pedig lightos munkahelyi gerinctorna, heti 1x60 perces. De a neten is találsz gyakorlatokat. Nekem abban is segít, hogy jobban érzem, hogyan kéne helyesen tartani a hátam, sőt, úgy esik jól, nem görbén már.
Fontos, hogy a gerinctorna hasizom-erősítést is jelent, a derekadnak főleg a hasizmok segítenek. És figyelni kell, hogy tényleg tartsd is a hasad, ne lógasd, mikor állsz vagy ülsz. Minél kevesebbet ülj, ha ülsz is, állj fel és sétálj kicsit gyakran. Sétálgass, amit ülve kéne azt ha lehet állva csináld, pihenéskor meg feküdj és ha már úgyis fekszel, akkor csinálhatod a gerinctornát is közben (remélem most nem ülve, hanem állva sétálgatva gyakorizol, vagy fekve hasprés közben :-))).
Ha fogysz, főleg ha hasról, azzal nagyon sokat csökkentesz a gerinc terhelésén, szóval az is nagy előrelépés lenne.
Szakembert kéne kérdezned, de az én logikám szerint ha már fáj a hátad, akkor a hátizmaid már tuti nem dolgoznak megfelelően, nem tehermentesítik a gerincet, és a túlzott terhelés miatt jobban elhasználódik, ha még sportolsz is. Viszont ha olyan mozgást találsz, ami közben nem fáj, mert mondjuk háton vagy hason fekve kell végezni, arra ez nem igaz.
6-8-10 óra ülést az én hátam még bír, az nem bírja, mikor a munka ülős óráihoz még hozzájön a netezés további 4-5 vagy még több ülős órája. Szóval legalább a szabadidődben próbálj minél kevesebbet ülni, erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!