Mellkasi diszkomfort érzet, mi lehet az oka?
1-2 napja kezdődött, de ma erőteljesebben érzem ez a furcsa érzést a mellkasomban, talán nem a fájdalom a legjobb szó rá, inkább olyan, mint egy szorító érzés. Egyszerűen azt érzem, hogy nem kapok elég levegőt, állandóan itt van ez a diszkomfort a mellkasomban (főleg a bal oldalán), mintha nem tudna rendesen kitágulni a tüdőm, és szinte már fáj egy mélyebb belégzés. Először a covidra gondoltam, de semmilyen más tünetem nincs és már az első oltásomat is megkaptam, szóval nem hiszem hogy ez lenne a probléma.
Aztán a következő tippem az volt, hogy talán a pánik okozza, mert rengeteg minden összejött az utóbbi időben, és hiába próbálok pihenni amennyire tudok (még jógáztam/meditáltam is, de nem segített), egyszerűen érzem hogy folyamatosan stresszelek és szorongok. Lehetséges, hogy ez a szorongás okozza ezt a fojtogató érzést?
Igen,a stressz,a szorongás okozhat fizikai tüneteket is.
Ettől függetlenül lehet valami más,szervi eredetű betegség is.De ha neki állsz kivizsgáltatni,mert mondjuk nem javul a helyzet,akkor mindenképpen egy pszichiáterrel indíts.Megspórolhatsz vele több felesleges vizsgálatot,röntgent,ct,stb. Már ha valóban lelki eredetű a problémád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!