Ez lehet a cukorbetegség jele?
Már egy hónapja érzem, hogyha egy picit több édességet eszem a megszokottnál, rosszul leszek, bár nem tudom, hogy emiatt.
Olyankor egy eléggé erős fáradtság, végtag zsibbadás, gyengeség jön rám, múltkor megmértük és a vérnyomásom nagyon alacsony, a pulzusom nagyon magas lett.
Ez lehet cukorbetegség?
21 éves nő vagyok
Lehet annak a jele, vegyél vércukorszint mérőt.
A legfontosabb tünetek: sokat iszol, sokat pisilsz, sokat eszel (nyilván hízol is), romlik a fogaid állapota, viszket a bőröd, pattanás/más kiütések jelennek meg a bőrödön
Ha a reggeli vércukrod magas, akkor szólni kell a dokinak, főleg ha genetikád is van cukorbetegségre.
Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat!
És az alacsony vérnyomás magas pulzus mi lehet?
Ettől is lehetek ennyire fáradt?
Tavaly voltam szív vizsgálaton mert sokat kihagyott a szívem, de mindent rendben találtak
Szia
Nálam ugyanezek a tünetek voltak.Lábzsibbadás,heves szivverés,magas pulzus.És bizony múlthéten ilyen volt ,mellé egy 15 ös cukor.Vegyél egy cukormérőt és próbálj lassan felszívódó szénhidrátokat enni ami szinten tartja a cukrodat.Szerencsére sok cukormentes üdítő,süti, csoki van már igy annyira nem tragikus.Ha felmegy a cukrod kaja mellett akkor citrom lehet a megoldás.Viszont egy 3 pontos cukorterhelés nem ártana :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!