Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyire gyakran fals pozitíva...

Mennyire gyakran fals pozitívak a covid tesztek?

Figyelt kérdés

Tanár rokon menne holnap oltatni. Mivel pont ma hallottuk, hogy valakinek covidra oltottak modernát és három héten belül meghalt, így gondoltuk kipróbáljuk a rokonunkon a gyors teszteket. 25-t rendeltünk az eddig felhasznált 23 darab mind negatív lett, de most a két utolsót levettük és mindkettő pozitív, volt egy vérteszt is, az negatív.

Nagyon nagy dilemmában vagyunk, mert egyfelől tanár, aki két hét múlva megy oktatni, másfelől van két pozitív gyorstesztje. Volt olyan, akinek ilyesmi kijött és negatív volt?

Sok helyen nem volt a sulik bezárása óta, tünete nincs, pcr teszt már nyilván nem fér bele.

Ti mit tennétek?

2021. ápr. 1. 23:19
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
*Még annó 25-t rendeltünk ...
2021. ápr. 1. 23:20
 2/12 anonim ***** válasza:
Na, ez egy érdekes kérdés. Nem jutott eszembe letesztelni. Éppen próbálok rendelni 100 darabot, de nem enged annyit beírni, szóval megpróbálom több forrásból. Pár nap múlva jelzek.
2021. ápr. 1. 23:44
 3/12 anonim ***** válasza:
Most jöttem rá, hogy most nem lesz kiszállítás, személyes átvétel sem. Ez csak jövőhéten lesz aktuális.
2021. ápr. 1. 23:47
 4/12 A kérdező kommentje:
1-2 te poénkodsz, vagy komolyan írod ezeket?
2021. ápr. 2. 07:43
 5/12 anonim ***** válasza:

Ezek még nagypénteken is oltanak?!

Igen, gyakran.

Ezért is veszélyes zsákbamacska szerintem...

2021. ápr. 2. 08:35
 6/12 A kérdező kommentje:
Sőt, amúgy pcr tesztet is lehet csinàltatni, 12-36 óra alatt van eredménye. Amúgy a mai nap nagyon népszerű, három családtagomat is oltják.
2021. ápr. 2. 09:22
 7/12 anonim ***** válasza:
57%

A pcr teszt tudtommal biztos eredményt ad, ha az pozitiv, akkor nincs kétség.

Gyorsteszteknél előfordulhat, hogy pozitiv és mégsem COVID, de elenyésző esetben.

Gyorstesztből van antitest gyorsteszt, ez a már kialakult immunválaszt nézi, ami a tünetek megjelenését követően 5-14 nap múlva lesz pozitiv. Ez a "vérteszt", és van antigén gyorsteszt, ami a koronaviruskat mutatja ki, viszont nem olyan érzékeny mint a pcr, több virusra van szükség, hogy pozitiv legyen.

Ha nekem a gyorsteszt pozitiv lenne, én úgy értékelném, hogy akkor pozitiv vagyok.

Nekem egyébként negativ lett a gyorstesztem -vérből, antitest- az első nap, mikor a tünetek jelentkeztek, majd a pcr pozitiv.

2021. ápr. 2. 09:36
 8/12 anonim ***** válasza:
Ha 2 hét múlva menne tanítani, miért nem fér bele a Pcr? Az kéne pedig, és addig nem oltatni. Vagy legalább az oltás előtt szólni, hogy mi a helyzet, pozitív gyorsteszttel szerintem nem oltják be.
2021. ápr. 2. 10:30
 9/12 A kérdező kommentje:
Az oké, de ha most nem oltják be, akkor mikor fogják?
2021. ápr. 2. 10:56
 10/12 anonim ***** válasza:
16%
Ha az első hullámban is tele voltak a kórházak, másodikban is, akkor most a mindennel veszélyesebb harmadikban már a folyosokon fekudnenek az emberek, annyira nem lenne hely, mivel kb 3x annyi aktív fertőzött van mint az előző kettőnél. Kormány hazudik, nincs harmadik hullám.
2021. ápr. 2. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!