Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » 34 évesen nagyon rossz állapot...

34 évesen nagyon rossz állapotban van a gerincem? Mi várható a jövőben?

Figyelt kérdés

Zsibbadt a lábam, és gyakran szédülök, ezért készült ágyéki gerinc és nyaki gerinc MR. Csomó ijesztő latin kifejezés van a leletekben:

gerinc íve diszharmonikus

lumbalis lordosis

nyaki lordosis

balra convex scoliosis

vízvesztés, degeneratio

kifejezetten nagy discus hernia (L.V - S.I.), amely nyomja a gyököket

paramedialis discus hernia (C.IV-V)

discus protrusio (C.V-VI), mindkét oldali forament és ventralis liquorteret szűkíti

mérsékelt fokú arthrosis

helyenként osteophytosis

spondylosis, polydiscopathia

myelon szerkezete szabályos

Az orvos nem sokat mondott. Azzal nyugtatott, hogy neki 30 éves profi sportmúlttal rosszabb a gerince mint nekem (50+ évesen...).

Adott 3 injekciót a derekamba, a fájdalom pár napon belül elmúlt és kiírt gyógytornát, a panaszok javultak.

Nekem akkor is ijesztő. Ha már most ilyen sok minden van, akkor mi lesz 20 év múlva?

2021. márc. 22. 15:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A hirtelen mozdulatokat abszolút kerülni kell, ilyenkor becsípődik vagy ideg, vagy szalag. Nem jellemző az erek elnyomása, de nem is kizárható.
2021. márc. 22. 16:22
 12/18 A kérdező kommentje:

#11: Gyakorin olvasgattam gerincprobléma témájú kérdéseket, és valaki írta, hogy neki nyomódik az nyaki ütőér. Meg lehetne műteni, de inkább leszázalékolták, mert kockázatos a műtét.

Idáig jó lenne nem eljutni.

2021. márc. 22. 16:31
 13/18 anonim ***** válasza:
Vizitorna kell neked és úszás
2021. márc. 22. 16:34
 14/18 A kérdező kommentje:
#12: Lehet, hogy a vertebrális artéria volt és nem a nyaki ütőér, már nem emlékszem pontosan. Azt a carotis doppler ultrahangos vizsgálat nem is látja, ha jól sejtem?
2021. márc. 22. 16:36
 15/18 A kérdező kommentje:
#13: Jó ötlet, csak lehetne már menni.
2021. márc. 22. 16:39
 16/18 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy telispamelem a saját kérdésemet, csak épp pörög az agyam ezen.

A szédülésem lehet vérnyomásprobléma is, mert főleg akkor jelentkezik, amikor székből hirtelen felállok.

2021. márc. 22. 16:45
 17/18 anonim ***** válasza:
59%
Azt csináld amit a doki mond!
2021. márc. 22. 16:48
 18/18 anonim ***** válasza:

En 41 vagyok par napja es 2 hete jott ki nyaki servem. C4-c7 csigolyaknal Spondylosis, csigolyakozi porckorong kidudorodas, artrozis, neuroforamina meg a franc tudja mi.

Uj dolgok ezek nekem is. Rettegtem anno hogy ilyesmim leaz. Azt se tudtam mit jelent. Mutatoujjamm huvelykujjam zsibbadt, semmilyen poz nem volt jo se fekudve se allva, csak ha kihuztam magam es ugy setaltam.

Jo hir hogy gogytornaval, rossz szokasok javulasaval, kerulesevel a legtobb problema javulhat es a mutetek 95 %-a elkerulheto.

Nezegess Bene Mate videokat hogy fogalmad legyen meg olvasgass. Bar a rengeteg info se mindig hasznos.

Jo gyogytornaszt se egyszeru talalni. En Ausztriaban elek. Maganba mentem de valamennyit visszakapok belole halistennek. 78 euro egy ora es nekem kell kerdeznem hogy a gyakorlatnal megis mire koncentraljak. Szoval...

Jovoheten kapok akupunkturat. Doktorno azt mondta ugyanaz mint az infuzio csak ugyebar termeszetes. Mert en enm akarok minden kemikaliat magamba rakatni pluszba. Mert ugyebar infuzio rogton hat csokkenti a feszkot izmokban meg gyulladast de megprobalom a termesztesebb utat is.

Halistennek mar csak a mutatoujjam zsibbad. Allitolag el fog mulni. Jovoheten 3.5 hete leszek betegszabin. De mivel fizikai melom van nem akarok kockaztatni. Fonok tuti kiakad. De szerintem egeszsegem fontosabb mint hogy lerokkanjak.

Szoval van remeny csak foglalkozni kell vele es a mai rohano vilagban ez nem egyszeru.

2022. júl. 9. 12:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!