Mit tegyek /gyógyszer nélkül/ ha baj van a pajszmirigyemmel?
Vagy 5 éve nyelési nehézség miatt /gégészet smemit nem talált/ a pajzsmirigy gondozóba küldött a háziorvos. Ott készítettek jódos nyaki vizsgálatot, és kierült hogy van vagy 3 göb a pajzsmirigyben. Szakorvos mondta hogy ez még most elfogadható, menjek 1 év múlva kontrolra, vérvétel és nyaki ultrahang eredményével. A lényeg hogy azóta minden évben voltam ellenőrzésen és minden rendben volt. /még tavaly decemberben is/ Most egy kivizsgálás miatt ismét készítettek egy laborvizsgálatot, de itt már baj volt az Se szabad thyroxin-nal. Utána néztem, és ez elvileg pajzsmirigy alulműködésre utal. A TSH, és a Se szabad T3 eredményem jó. Nem szeretnék orvoshoz menni, gyógyszert szedni meg ebbe a bolond helyzetben főleg nem, ezért kérnék segítséget. Tudna-e valaki nekem abban segíteni, hogy van-e lehetőség gyógyszer nélkül kicsit megemelni, normális szintre hozni a pajzsmirigy működését. Egyébként érzem hogy valami nem stimmel mert hullik a hajam, ingerült, depressziós vagyok, pedig szedem a frontint.
Lehet kicsit zavarosan fogalmaztam, és érthető amit kérek/kérdezek, de most jobbra nem telik Tőlem.
Tehát: alulműködött pajzsmirigy természetes gyógymódjára van-e lehetőség. Neten utána néztem, de semmi konkrétumot nem találtam.
Köszönöm a segtséget.
Tudod, hogy baj van vele, már tünetek is vannak, akkor miért nem akarsz orvoshoz menni?
Gyógyszer kell rá, ha nem/rosszul kezeled halálos is lehet.
Na most komolyan... mi ez az orvosellenesség?
Majd akkor mész ha pár hülyeséget kipróbáltál és 5x rosszabb lesz az állapotod?
Niincs alternatív marhaság! Ha nem termel elég hormont a pm-ed, akkor azt pótolni kell!
A pm olyan, mint a számítógép vezérlése! A
Egy csomó funkciót irányít.
Azok a természetes gyógymódok, amelyek működnek, a normál orvoslás részét képezik. (Tudtad, hogy az Aspirin hatóanyagát eredetileg egy fa kérgéből nyerték ki?)
A gyógyszerszedést nem befolyásolja a "jelenlegi helyzet", pontosabban: épp a mostani helyzetben fontos, hogy a krónikus betegségek megfelelően legyenek kezelve.
Egyébként a zavaros megfogalmazás, pontosabban az e mögött álló idegesség a pajzsmirigyprobléma tünete is lehet.
Szóval légyszi menj orvoshoz és kövesd azt a kezelést, amit ő javasol.
Köszönöm a segítséget!
2/4! Nem orvos ellenességről van szó, hanem minden "új", eddig nem szedett gyógyszetől bepánikolok, félek! Mivel nap mint nap várom hogy elkap ez a rohadt vírus, nem szerettem volna egyidőben egy új gyógyszert is "szokni". Regisztráltam oltásra, akár az is jöhet bármikor, honnan tudom majd hogy egy esetleges mellékhatás mitől is lesz. Felhívom majd a háziorvosomat, és Ő megmondja mi legyen. Sok bajra van természetes gyógymód, gondoltam hátha erre is van..
#5: és a frontintól nem pánikoltál be?
Vagy azt úgy nyeled, mintha c-vitamin lenne...? Egyáltalán orvos írta fel?
Ne viccelj a pajzsmiriggyel, mert még háromtucat tüneted lesz, ha halogatod az orvoshoz menést! Mégis, milyen mellékhatása lenne a hormonpótlásnak???? Azt a hormont (pótlást) szeded be tablettában, amit egészséges pajzsmirigyed esetén a saját mirigyed termel meg!
Kedves 6/6! De igen, pánikoltam a frontintól is 15 éve, de abba a helyzetben amibe voltam jó pár éve, más megoldás nem volt. Igen, orvos írta fel anno, de még most is szednem kell. Ne nézz dilisnek hogy kapkodom mint a C vitamint csak úgy mert az a divat!
Meg lehet azt érteni ha valakinek ilyen "fóbiája", hibája van, hogy fél a gyógyszerek mellékhgatásaitól. Tudom, a frontinnak is van... Mint írtam, 5 vagy 6 éve járok minden decemberben ellenőrzésre, mindig rendben voltak az értékek. Doktornőm kérte, hjogy nyaranta készítessek egy labort, és ha nem jó az eredmény menjek vissza soron kívűl. Nos, tavaly decemberben még minden jó volt, és legközelebb csak júliusban kellett volna mennem laborba. Egy más témájú szakorvos kért most ismét labort, ebben már nem volt jó az eredmény. Kicsit úgy vagyok vele, hogy ha most nem mentem volna a gasztróra, csak nyáron lett volna vérvizsgálat, akkor derült volna ki hogy baj van. Olvastam hogy az alulműködést sok minden, akár idegrendszer is befolyásolhatja, /márpedig épp eleget pánikolok most a vírús miatt, családi problémáim vannak, tehát van/volt min idegeskednem/ ezért gondoltam hogy átmenetileg kipróbálok valami természetes "gyógyítást", és nyáron ismétlek, ha akkor is gáz van akkor megyek vissza.
Utolsó 3 sorod viszont megnyugtató volt, és meg is értettem. Csak úgy mint a többiek segítségét, véleményét.
Tegnap hívtam az orvosomat, csak jövő héten lesz, tehát akkor érem el, akkor kérem ki a tanácsát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!