Kb. 30 év múlva a hallókészülék is olyan általános lesz mint a szemüveg az emberek fején?
Mi okozhatja a civilizációs érzékszerv romlást a szem, a fül és egyebek esetében?
Logikusabb volna az ízérzékelés romlása amennyifélét és amilyen sokat az emberek rendszertelenül zabálnak, nem? Bár annak javítására még nem tudok orvosi segédeszközt...
Hat szerintem 50-100 eve amikor a banyakban meg a baromi nagy zajartalommal jaro munkahelyeken egyaltalan nem figyeltek a zajvedelemre, tobb hallasserult lehetett, csak nyilvan a kezelesi lehetosegek korlatozottak voltak.
Ugyanez ervenyes a latasromlasra is. Ma mar konnyebben, gyorsabban felismerjuk a problemat, es a megoldasok is kedvezobbek, mint anno.
Nyilván, jó lenne!
De azért jöhet háború katasztrófa mit tudom én..
Azért ha megnézzük a jövőben játszódó filmek megadott dátumait, soknál már meghaladtuk az időt és még nincsenek repülő autók a széles forgalomban, androidok akik helyettünk végzik a hétköznapi munkákat stb.
Belegondolsz hogy a Holdon már évtizedek óta nem járt ember. És a Marsra is csak tolják odább a dátumokat hogy mikor válik reálissá az utazás.
Szóval nagy a technológiai fejlődés de közben van visszaesés is szerintem bármilyen furcsa is.
1960-as évek után én azt hittem hogy az űrutazás az ezredfordulóra már általános lesz - erre milliárdokba kerülő luxus trip még mindig.
'95-ben a programozó ismerősöm azt mondta kb. 10 év és mindenkinek chip lesz az agyában. És még nem sok.
Meg a virtuális valóság is minden embernél széles körben ott lesz.
Akkor ámultam ezeken, de azért annyira nem terjedt el.
Ja egyébként a hadi fegyverkezés kifejezetten jót tesz a tudományos fejlődésnek. A hidegháborús verseny a két nagyhatalom között indította el az űr fokozott felfedezését. A II. VH. rengeteg haditechnikai találmánnyal szolgált, amit a polgári élet átvett.. pl. monitor, tv.
Persze egy őrült mondhatja hogy háborúk kellenek technikai fejlődéshez. Békés versenyben is fejlődhetnének a dolgok.
Aztán meg lássuk hogy egy birodalom széthullása háborúk által mivel jár: a Római Birodalom technikai vívmányait kb. 1,5 évezred után sikerült csak túlszárnyalni- az 1. ipari forradalom révén. Ami azért elég figyelmeztető jel, a pusztulásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!