Szeptember óta dolgozom óvodában, s azóta folyamatosan viszket, ég kapar a torkom. Ezzel párosul az orrfolyás, valamint végtagfájdalom. Voltam 2 orvosnál is (fül-orr-gégész), azt mondták moraxilla valamint gomba. Mi lehet ez?
A torkodon amit érzel,hátsó garatcsorgásnak hívják.Az orrgaratból jön.Valószínű gyulladás miatt van.
A torkodon a hólyagok,úgy tudom mindenkinek ott vannak,nyirokcsomók,amik gyulladásnál megnagyobbodnak.Az én torkom is tele van ilyen dudorokkal már régóta.
Érdemes volna megnézetned a torkod a gégészeten.Lehet idült garatgyulladásod van neked is.Lehet ugyanaz ami nekem.Van kép a torkodról?A manduláid megvannak?
Az általad leírt tünetek és a kapott diagnózisok alapján valószínűleg allergiás reakció is szóba jöhet, különösen, hogy az óvodai környezetben dolgozol. Az allergiás reakciók tünetei között szerepelhet a viszketés, égő érzés a torkodban, orrfolyás és végtagfájdalom is. Az óvodában lehetnek olyan allergének, például pollenek, poratkák vagy egyéb irritáló anyagok, amelyek okozhatják ezeket a tüneteket.
A másik leírt probléma, amit a gomba okozhatott, az is további tüneteket eredményezhet, mint például a torkodban lévő duzzanatok és hólyagok.
Egy részletes allergiateszt segíthet kideríteni, milyen allergének okozhatják a tüneteidet. Emellett érdemes lehet konzultálni egy allergológussal vagy pulmonológussal, hogy megfelelő kezelési tervet kapj a tüneteid enyhítésére és az okok kezelésére. Az orvosi szakvélemény azonban elengedhetetlen a pontos diagnózis és kezelés szempontjából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!