Torokfájás és nátha. Covid nélkül! Van ilyen "sima" megfázás most? Hónapok óta vissza visszatérő torokfájásom van?
Nekem az utóbbi években ez egy permanens tünet volt, szinte csak július-augusztusra múlt el. Az elmúlt évben viszont - talán pont a nagyon megváltozott össznépi életvitel miatt (maszk, kevesebb társas érintkezés), még csak párszor jelentkezett.
Egyébként a Covid kérdőíveken is úgy szokott szerepelni, hogy ha ÚJ tünetként észlelted az elmúlt két hétben, csak akkor ad okot a gyanúra. Ha egyáltalán nem új a tünet, csak úgy átlagosan meg vagy fázva állandóan, az nem ok a gyanúra, lehet ezer más vírus is. Ja, mert ezeket szinte kizárólag vírusok okozzák, antibiotikum akkor lehet hasznos, ha sikerül összehoznod egy alapos bakteriális felülfertőződést. Meg pont ha ilyen gyengélkedő az immunrendszer, akkor nagyon nem ajánlott kétpofára tolni az antibiotikumot, mert az még jobban odatesz neki a bélflórán keresztül. Én inkább Septofortot szoktam szopogatni, hogy elkerüljem a bakteriális felülfertőzést, a torokfájás csillapítására meg dm-es gyógycukrokat, meg persze én is tolom a D-C-vitamint nagy dózisban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!