Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mit gondoltok a COVID-19...

Mit gondoltok a COVID-19 oltásokról?

Figyelt kérdés
Igazából véleményekre vagyok kíváncsi hogy, kinek mi a véleménye mellette áll-e/fél tőle nem találja megbízhatónak. Esetleg aki beoltottak mit tapasztalt/ismerőse ha beoltották? Bármilyen véleményt/tapasztalatot szívesen olvasnék. Köszi előre is!

2021. márc. 10. 18:58
A kérdező szavazást indított:
Engem már beoltottak, de jól tűrtem nem volt baj.
Engem már beoltottak, de rosszul voltam utána.
Engem még nem oltottak be, de már jelentkeztem rá.
Engem még nem oltottak be, de nem is szeretném hogy beoltsanak.
Nekem még időre van szükségem ahhoz, hogy beoltassam magam.
67 szavazat
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
68%

Ezt másik kérdéshez írtam eredetileg, de itt is megosztom, mert megdöbbentő, hogy mennyien nem akarják magukat beoltatni. Persze étterembe, strandra, bulizni, wellnesselni, vagy akár végre túlesni a hónapok óta elhalasztott epehólyagműtéten, térdprotézisműtéten már jó volna nem?

Józan paraszti ésszel....

Az oltással, pl. az mrns vakcinákkal a vírus tüskefehérjéjét kódoló, nagyon hamar lebomló mrns molekulát juttatunk be a szervezetbe.

A covid-19 vírus pedig a betegség során önmagát sokszorosítja milliószorosra a szervezetben, tüskefehérjéstől, mindenestül, az egész szervezetet támadva.

Mégis minek lehet előre nem látható hosszútávú következménye? A több millió víruskópiának, vagy a vírus tüskefehérjéjét kódoló mrns molekulának, ami a szervezetben nagyon hamar lebomlik, tehát csak bemutatkozik az immunrendszernek és good bye. Nem alakítja át a DNS-t, nem okoz rákot, nincsenek microchipek, sem bilgéc.

Vagy másik típusú vakcina esetében: az elölt vírus okoz több kárt vagy a több millió víruskópia?

Covid-19 hosszútávú hatásai: tüdőfibrózis, szaglásvesztés, szívizomgyulladás, fáradtság, levertség, vérnyomásingadozás, szívritmuszavar, halláskárosodás, szorongás stb stb stb stb stb stb

Sokkal nagyobb a betegség hosszútávú kockázata, mint az oltásé, ezt józan ésszel be lehet látni.

Igen megkaptam az oltást, semmi gondom nem volt tőle. Annyi történt, hogy annyira nem kell rettegésben élnem, csak a családomat féltem már. Szerencsére nagyikáim is megkapták az első oltásukat. Semmi gondjuk nem volt utána.

Az a legjobb oltás, amit minél hamarabb megkaphatsz. De egyébként a legjobb oltások az mrns vakcinák, de a vektorvakcinák is jók, és a kínai is nagyon jó - ezek mind jók az új variánsokra is. Talán az astra nem elég hatékony az új variánsokra, ezt most látjuk.

A dohányzás okoz rákot és meddőséget, nem a kovid elleni vakcina. Azt még nem tudjuk, hogy a covid19 vírus okoz-e meddőséget vagy rákot, de ne magunkon akarjuk megtudni.

2021. márc. 10. 19:09
 2/14 anonim ***** válasza:
82%
1-es én meg azt írtam, hogy szerintem a kormány túltolja az oltási tervet és viszás az egész, mert annyira leakarják az emberek torkán nyomni az egészet, hogy még annak is elmegy a kedve az oltástól, aki eddig gondolkodott rajta. Szóval én a kommunikációt 1-esre értékelném ebben a témában, amit művelnek. Ha nem tolnák ennyire, akkor szépen mindenki maga eldöntené a dolgot és több, mint valószínű az oltási kedv is jobban megjönne az embereknek. De így csak egy erőltetett kényszer hatást kelt az egész kommunikációjuk. (egyébként én nem oltatok, hamár hozzászóltam és ezt is írtam a környezetemből csak egy embert ismerek, akit beoltottak, pedig elég nagy az ismerettségi köröm).
2021. márc. 10. 19:18
 3/14 A kérdező kommentje:
Kedves #1 válaszoló én is egyet tudok veled érteni, abban hogy speciel az oltásnak kevesebb a rizikófaktora mint magának a betegségnek, hisz bizonyított már hogy sokaknál nagyon durva dolgokat tud kihozni, valaki meg meg sem érzi. Na hogy most ki milyen kategóriába esik azt csak akkor tudja meg ha ne adj Isten odakerül. Szerintem is jobb alternatíva az oltás, csak az emberek mindig minden ellen lázadnak, ami kicsit is új nekik, vagy félnek tőle. De bízok benne, hogy legtöbbünk átvészeli ezt az időszakot, csupán a vélemények érdekeltek, a tied jól kifejtett, és érdekes volt köszönöm:)
2021. márc. 10. 19:18
 4/14 anonim ***** válasza:
94%
2esnek: Az egész járványra igaz, hogy a pánikkeltő, maszkoló, félrebeszélső kommunikáció sokszor olyan ellenszenvet váltott ki az emberekből, hogy inkább az ellenkezőjét érte el vele. Azért tolják ilyen agresszíven, mert be vannak szarva, tudják mi van a kórházakban. Az ilyen agresszív kommunikáció sosem éri el a célját. De késő már preventív szemlélettel felvilágosítani a népet, hogy mindenki a saját józan belátása szerint döntsön afelől, hogy mi a jó neki. Volt egy egész év rá. Az egészségkultúra egy nagy nulla, egészségtudatosság nem létezik, mert nincs ennek megfelelő alapszintű oktatás az iskolákban. Szóóóval ez egy nagyon összetett dolog. Tüzet olt a kormány. Talán az egészségügyi dolgozókat sem most kellett volna elüldözni. De ők tudják mit csinálnak........?
2021. márc. 10. 19:30
 5/14 anonim ***** válasza:
89%

Azért vannak beszarva a nagy vezetőink mert ha sok ember betegedne le akkor az egészségügy totál összeomlana.

(Itt látszik meg, hogy rendszerváltás óta is szarnak az egészségügyre.

Hazánk lakosságának csupán 3%-a kapta el a koronavírust és ők nagy része is tünetmentes.

Szóval ha már egy ilyen kicsi szám is ennyire leterhelte az egészségügyet akkor mi lenne ha tényleg komoly járvány lenne? :D

Fellázadna a nép és felgyújtaná a parlamentet.

Na ezt nem akarják.

2021. márc. 10. 22:38
 6/14 anonim ***** válasza:
92%
Az egészségügy, így is romokban, de senki nem akarja megkockáztatni, hogy az legyen, mint tavaly az olaszoknál. 3 százaléknál valószínűleg jóval nagyobb az átfertőzöttség, aki nem lesz beoltva, valamilyen formában el fogja kapni. A kovid olyan, mint az oroszrulett. Azért nagyon veszélyes, mert fogalmunk sincs előre, hogy kinél fog súlyos kétoldali tüdőgyulladás kialakulni. És az intenzív osztályok telítettsége mutatja a még szabad kapacitást. Az hogy 800 felett vannak most lélegeztetőgépen, az iszonyatosan magas szám, de csak az érti, aki tudja, mit jelent egy intenzív osztályos ágy. Nagyjából ezer lélegeztetett beteg az ország kapacitása és attól hogy többezer túlárazott lélegeztetőgépet vásárolt a kormány, többen nem fognak hozzá érteni. Ez a szám az ami nagyon leterheli az egészségügyet, mert nincs annyi intenzíves szakember, aki ennyi beteget el tud látni. Külföldön sem. Szóval valóban ne legyen komoly járvány, mert a kórház folyosóján, ellátatlanul fognak megfulladni az emberek.
2021. márc. 11. 07:53
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

egy friss információt osztanék meg:

Fiam barátnőjének a főnöke másfél hete kapott oltást (kínai), pár napja vitték be coviddal, ma meghalt. Nem tudni, hogy az oltásnak köze van-e a következményhez, de mindenesetre érdekes.

2021. márc. 11. 16:43
 8/14 A kérdező kommentje:
#7 a kínai vakcina ahogy mindegyik másik nem nyújt még 100%-os védelmet szóval simán megtörténhet nem kell ezen meglepődni.
2021. márc. 11. 18:07
 9/14 anonim ***** válasza:
30%
7-es, akkor ha valós lenne már ráugrottak volna a hírek és híradóban is benn lenne, mert ugye ilyen hírre egyből ugrik a média...
2021. márc. 11. 18:12
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Az első oltás meg pláne nem jelent elég védettséget. Illetve az sem kizárt, hogy már az oltás idején is benne volt a vírus.

A durva mellékhatásról meg annyit, hogy aki olyanok miatt pattog h 1-2 napig láz, fejfájás, rossz közérzet... Hát nem vagyunk ovisok, hogy ennyit ne bírjunk ki. Nekem is fájt a Pfizer után a fejem egész nap, életem legrosszabb fejfájása volt. De sokkal inkább ez, minthogy 29 évesen covid belgyógyászaton fejüdjek oxigénterápián meg aztán jöjjenek a szövődmények. Ha az oltás után nem érzed jól magad, az annyit jelent h az oltás erős immunválaszt váltott ki, tehát jól működik.

2021. márc. 12. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!