Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Vesekő távozása után?

Vesekő távozása után?

Figyelt kérdés

Ma voltam urológián, hétfőn begörcsölt a bal vesém, vesekövem van/volt. Az orvos nézett vizeletet, azt tisztának találta (gennytől és vértől mentes), arra gyanakszik, hogy már távozott a kő. Ettől függetlenül lehet olyan, hogy még "érzem" a bal vesémet? Nem fájdalomra gondolok itt. Gondolom idő kell a vesének is, mire egy ilyen "akció" után megnyugszik, igaz?

Köszönöm a választ!

2021. febr. 25. 19:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Ultrahanggal meg szokták nézni, van-e még kő a vesében, vagy ha már elvándorolt onnan, akkor röntgenen. Ezt nem tették meg?
2021. febr. 25. 19:22
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, csak vizeletvizsgálat történt.
2021. febr. 25. 19:35
 3/5 anonim ***** válasza:

Meg kellett volna néznie, ha nincs a rendelőben ultrahang, akkor be kellett volna utalnia szerintem. Ettől függetlenül simán lehet, hogy már távozott a kő. De úgy gondolom hogy azt észrevennéd, főleg ha férfi vagy, mert akkor szem előtt vannak a dolgok.

Én a helyedben vissza mennék az urológiára, főleg hogy még "érzed" a vesédet, és kérném hogy nézze meg van-e valahol a testedben kő.

2021. febr. 25. 19:40
 4/5 anonim ***** válasza:
A vese nem fáj.
2021. febr. 25. 21:01
 5/5 A kérdező kommentje:

"A vese nem fáj."

Próbáld ki, hidd el, az ellenségemnek nem kívánom azokat a fájdalmakat, amiket a héten emiatt éreztem. :)

Nő vagyok, de nyilván nem másztam bele a wc kagylóba minden vizeletürítéskor, hogy átnézzem a produktumot. Az orvos annyit mondott még, hogy ez lehetett akár egy mákszem nagyságú kő is.

Ureter kő van a papíromra írva, ha további panaszom van, ismét megkeresem az orvost. Rowatinex-et is kaptam még, napi 3x1.

Köszönöm a válaszokat!

2021. febr. 26. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!