Tenyleg olyan ritka lenne az agydaganat? Agydaganat=halal?
Egy kolléganőm anyukája évek óta él vele, panaszt nem okoz, nem növekszik, folyamatosan ellenőrzik.
Műtötték, de kiújult, így békén hagyják.
Nekünk a családba volt agydaganat,vannak jelei a rák sosem derült égből villám csapás .
Csúnya szó de,meg kell érte (dolgozni) hogy kár érje a szervezetet .
Agydaganat,egy éven belül van a élet .
Mondok rosszabbat. Van amikor semmi nem utal rá,csak mikor már késő. Barátnőm apja nemrég halt meg. Egyszer elkezdett szédelegni,zavarttá vált és gyengébb lett az egyik oldala. Azt hitték stroke, kórház, CT. Egy hatalmas agydaganat volt. Eltolta a kamrákat is. Addig nem adott tünetet,úgy látszik a szervezet okosan kompenzál,ha "jó helyen" van a tumor. Kezelgették,javult az életminősége egy ideig de kb.fél év alatt elvitte.
Egyébként neurológián dolgoztam 3 évig, elég ritkán találkoztam agytumorral. A stroke sokkal gyakoribb volt.
Ne félj tőle,mert bevonzod. :)
Ha nincs a családodban halmozottan rák, nem dolgozol veszélyeztetett helyen ( sugárzásnak kitéve) akkor kisebb az esély. Persze kivételek vannak. Nővérként én évi 1 db,teljes rutin labort szoktam javasolni mindenkinek. Mindegy van-e panasz vagy nincs. Akinek hajlama van,félévente legalább egy vérkép. Csak óvatosság. De ennyi erővel retteghetne az ember ha kilép az utcára,mikor kaszálja el egy részeg sofőr,mert arra kb.nagyobb az esély. Nyugi,csak lazán. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!