Egész testen bőr viszketése, irritációja?
Figyelt kérdés
Páromnak aki 30 éves, tavaly decemberben kezdett el minden előzmény nélkül az egész teste viszketni, irritálódni, égni. Főként étkezések után jelentkezik ez , hol gyengébben hol erősebben. Volt allergia teszten, nem allergiás az ételekre, minimális eltérés a hisztaminnál volt. De azt kizárták az orvosok. A covid előtt volt terheléses cukor vizsgálaton, mert kicsit magas volt a cukra, 1 évig diétázott, mozgott, lement ez az érték szépen. Öblítő és mosószer volt azóta cserélve, nem az volt a gond. A bőrgyógyásznál is volt, semmi jele nincs a viszketésnek. Valószínűleg valamilyen belső probléma lesz. Valaki találkozott már esetleg ilyennel? Köszönöm a válaszokat!2021. febr. 3. 18:06
1/12 anonim válasza:
Epe, maj,hasnyalmirigy? Az rendben?
Anyukamnal is volt ilyen, epe problemai voltak.
2/12 A kérdező kommentje:
2 hét múlva megy ilyen máj és vese funkció laborra, hátha az mutat valamit. Anyukádnak elmúlt ez? Vagy örökké megmarad?
2021. febr. 3. 18:22
3/12 anonim válasza:
Az epejevel egyutt tavozott :)
Sajnos ki kellett neki venni, de legalabb a tunetei megszuntek.
4/12 A kérdező kommentje:
Úhhh, és azt megkérdezhetem, hogy hogyan jöttetek rá, hogy az epe a ludas?
2021. febr. 3. 18:26
5/12 anonim válasza:
Nem csak ez volt a baj, voltak eros gorcsok is, hanyas, a doki rogton ravagta mar telefonban, hogy ez biztosan epe lesz, amikor eloszor felhivta, hogy mi legyen. Aztan volt uh, vervetel, minden, kiderultek a kovek, epepangas, meg meg nem is tudom mi. Az elso tunet volt azt hiszem a viszketes.
Azonban mivel nalatok mar ez egy eve megy, ezert nem biztos, hogy pont az epe, de ki tudja. Szoba johet meg a maj, hasnyalmirigy, es talan a belproblema is
6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszodat!
2021. febr. 3. 18:51
7/12 anonim válasza:
Érdemes kizárni az epepangást. Abban az esetben, ha nem epekő okozza nem jellemzők görcsök, azonban sárgaság igen. Főleg a scleran ("szemfehérje") látszik.
8/12 anonim válasza:
Epepangástól volt nekem is ! Meg ösztrogéndominanciától is!🤷♀️ Kérjetek egy hormon labort is!
9/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Neked is ilyen tüneteid voltak? Férfi a párom, nála ez az ösztrogénes dolog nem jöhet szerintem szóba.
2021. febr. 3. 19:28
10/12 anonim válasza:
Dehogynem, osztrogen termelodik a ferfiakban is, nyilvan nem annyi, mint a nokben, de van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!