Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek lehet, hogy...

Szerintetek lehet, hogy cukorbeteg vagyok?

Figyelt kérdés

A tünetek nagyobb százaléka nálam is megvan. Nem sportolok semmit és az online tanítás miatt mindig itthon vagyok, mégis fogyok. Gyakran vagyok éhes. Rengeteget iszom és gyakran járok ki mosdóba. Kiskorom óta nagyon viszketnek a hajlataim, egyszer a térdhajlatomat gennyesre vakartam és utána hetekig fáslizni és kenegetni kellett. A vércukorszintemről, valamint a vérnyomásomról nem tudok semmit, nincs itthon mérőeszközünk. Valamint a nemiszervem is gyakran és erősen viszket, sokszor már aludni sem tudok miatta. Két napja gyenge hányingerem van pedig eszem rendesen, se keveset se sokat. Nem hiszem, hogy csak elrontottam a gyomrom valamivel. Bár ez nem tudom, hogy kapcsolódhat-e ide.

Viszont tavaly voltam laktóz érzékenység szűrésen (vagy hogy hívják ezt) és ott vettek tőlem elég sok vért. Elvileg a legtöbb allergiára és érzékenységre leszűrtek, de csak egy nagyon minimális rost érzéknységet találtak.

Itt megnézik azt is, hogy lehetek-e cukorbeteg? Vagy van olyan, hogy a cukorbetegség még nem volt kimutatható?

Tudok segíteni, hogy mi lehet a bajom?

2021. jan. 25. 11:44
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! És elnézést a sok kérdésért, de ugy nem kell szülői felügyelet/beleegyezés? Szüleim sokat dolgoznak és van három tesóm :/
2021. jan. 25. 12:41
 12/17 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy kellene, nyugodtan menj egyedül :)
2021. jan. 25. 12:45
 13/17 anonim ***** válasza:
Veszel egy vércukormérőt, nagyjából 4e ft és van benne 10 mérésre elegendő tesztcsík, én ezt javaslom.
2021. jan. 25. 18:50
 14/17 anonim ***** válasza:
Vérvételből hamar kiderül. Kérj beutalót a háziorvostól, vagy vegyél egy vércukormérőt.
2021. jan. 26. 18:14
 15/17 anonim ***** válasza:
Na, kérdező, mi lett? Voltál azóta valamilyen vizsgálaton? :)
2021. febr. 2. 09:17
 16/17 A kérdező kommentje:
köszi a kérdést, voltam orvosnál, igen, sajnos beigazolódott, hogy cukorbeteg vagyok. :( köszönöm a segítséget mindenkinek!
2021. febr. 10. 14:39
 17/17 anonim ***** válasza:

Kitartás,bár nagy odafigyelést igényel,de ez egy jól karbantartható betegség/állapot.

Minden rendben lesz.

Az én gyermekem most szenzort használ,ami 24 órában méri a cukrot,és elég egy telefon ahhoz,hogy meg tudd nézni az értékedet,illetve én a szülő is tudom bármikor bárhonnan követni. Napi 2 rendes mérés kell csak hozzá a kalibráláshoz,reggel és este. Nem mellesleg figyelmeztet ha gond van.

Ezt csak azért írtam,hogy tudd van ami könnyítheti a dolgot. Az állam támogatja,így ingyenes,érdeklődd majd meg mikortól kérheted.

2021. febr. 11. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!