Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Reggeli hányinger, hányás?

Reggeli hányinger, hányás?

Figyelt kérdés

Fiam 11 éves, két hete torokfájással, másnap reggel hányással kezdődött jelenleg is zajló betegsége. Egy hét alatt 2-szer hányt összesen, mindkétszer reggel és savat. Már csak a hasi fájdalom (tompa nyomásérzés) és a reggel egy hányás maradt meg( nem minden nap 2-3 naponta)

Vérvétel nem mutatott semmit, az orvos savra illetve stresszre gyanakszik. Gaviscont és sedativ pc-t kell szednie illetve pro biotikumot.

Esetleg van itt valaki akinek hasonló tünetei voltak? Mi lehet még ha mégsem sav okozza?

2021. jan. 23. 20:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Van egyéb panasza vagy csak a hasa meg a hányás ? Mert ha csak ennyi akkor valószínű emésztőrendszeri. Lehet erdemes lenne egy gyerek gasztroenterológus véleményét kikérni. Jelezhet epe problémát is de ez is oda tartozik. Mindenképpen változtatnia kellene az étkezésén hosszútávon mert ez a savas dolog kikezdheti a gyomrát, illetve pszichológust szoktak javasolni, mert ennek kialakulásához ahogy irtad nagyban hozzájárul a stressz. Esetleg nem böfög gyakrabban nincs felfújódva ?
2021. jan. 23. 20:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a stressz okozott ilyen tüneteket, majdnem egy éven keresztül.

Ha a vizsgálatok nem mutatnak semmit, akkor érdemes ebbe az irányba menni. Nem tudom, hogy a fiadat érte / éri - e a hétköznapokban / családban tartós stressz, vagy olyan helyzetek amiket ő annak él meg.

Ha igen, akkor érdemes erre odafigyelni.

2021. jan. 23. 20:41
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem szintén a stressz okozott ilyen tüneteket. Szalagavató előtt, érettségi előtt, költözésnél és az összes vizsgaidőszakban így éreztem magam. Valamint az első egyetemi félévemnél minden egyes reggelt úgy kezdtem, hogy hánytam. Elégge ki tudja készíteni az embert. Nekem a Magne B6 és a Valeriana valamennyire segítettek, valamint az, hogy pszichoterápiára járhattam. Az összes kivizsgáláson átestem egyébként és nekem is minden leletem negatív lett. Államvizsga előtt még kialakult nálam idegi reflux is, szóval a stressz idézte elő, amint megkaptam a diplomámat, már el is múlt. Ha a leleteitek negatívak lettek, talán megpróbálhatnátok a stresszt is kezelni, hátha attól vannak a tünetek. Jobbulást kívánok!
2021. jan. 23. 20:47
 4/6 A kérdező kommentje:

Én is a stresszre gondolok. Illetve sokat játszik gépen. Emiatt lelkiismeretfurdalása van, mert gyakran elmarad leckéje ( én megnézem mi van bejelölve, ha valamit nem csinált meg, akkor szólok, megcsináljuk). Amit nem jelöl, nem mond azokról nem tudok. Reggel mondja, hogy elmaradt ez az, majd az következik: Anya.. fáj a hasam. Rosszul vagyok. Elmegy az iskolába és öklendezik. Vagy ha itthon van akkor is előfordult. Utál iskolába járni. 4-ig kitűnő tanuló volt, most vannak 4-es illetve hármas is. Sokat volt beteg ebben a tanévben, 140 óra hiányzása van eddig. Fél a a számonkérésektől, feleletektöl. Mondtam neki, hogy ez felső tagozat, itt már becsúszhat egy-két gyengébb jegy, ez nem baj. Viszont nem szeret tanulni. Az írást megírja, de a szóbeli tanulnivalót utálja. És természetesen alig várja hogy visszaülhessen online játszani a barátaival. Ha szólok neki, hogy most nem játszhat, ideges, stresszel. Lassan semmiért nem merek szólni, mert attól is szorong. Régebben is jártunk pszichológushoz, mindig visszahúzódó szorongó kisfiú volt. De nem nagyon akart megnyílni neki.

Köszönöm a válaszokat!

2021. jan. 23. 23:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Pedig vissza kellene mennetek és lehet kellene egy fejlesztő pedagógus is, ha ennyire szorong a tanulástól. Sajnos a tanulni való egyre csak nő majd, és ha stresszes vagy nem szokik hozzá/nem jól alkalmazkodik sok csalódása lesz ami indukálja majd ezeket a tüneteket. Ez pedig ha refluxot okoz az nagyon komoly, egész életében szedheti a gyógyszert vagy diétazhat, ne engedd hogy eddig fajuljon. Vidd vissza az orvoshoz, csináljatok neki napi rendet, mit mikor hogyan értem én hogy jobb a játék de ha ez lesz a következménye szankciózni kell.
2021. jan. 24. 09:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is vissza kellene mennetek pszichológushoz. Lehet, hogy azért nem nyílt meg neki régen, mert nem volt neki szimpatikus. Keress másikat, hát ha vele jobban megértik egymást.

Az a baj, hogy ez a szorongás kezeletlenül idővel sokkal rosszabb lesz. Egyre több nehéz / stresszes helyzet fogja érni az életben, és minél többször érzi úgy, hogy nem tud vele megküzdeni, annál kevésbé mer majd bármibe belevágni, mert mindentől tartani fog.

Nem tudom mennyit szoktatok beszélgetni komolyabb témákról, vagy hogy neked megnyílik-e, de szerintem érdemes neked is beszélgetned vele ilyenekről. Mondd el neki, hogy neked mi okozott régen az iskolában nehézséget, és hogy küzdöttél meg vele. Ez nagyon sokat tud segíteni, ha látja, hogy ezzel nincs egyedül, és van megoldás.

Ne legyen bűntudatod. Én nagyon örültem volna, ha anno rám így figyeltek volna, és elvittek volna pszichológushoz.

2021. jan. 25. 14:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!