A kimerültségtől lehet lázas egy ember?
Úgy érzem az utóbbi időben elég sokat fejlődtem, tanultam stb. De mindig fáradt voltam ezekben az időkben. Ma meg belázasodtam és piros eres lett a szemem.
De én mindig versenyek előtt betegedtem le. Azthiszem nem volt olyan versenyem vagy fellépésem amire, ne betegen mentem volna el. XD
Szóval ezért is gondoltam erre.
A stressz vagy bármilyen nagyobb megterhelés lefoglalja a szervezet energiáját, takaréklágra állítja az immunrendszert. Így a szervezetedben, torkodban levő kórokozók, amikkel amúgy folyamatosan küzd az immunrendszered, főlénybe kerülhetnek és megbetegíthetnek. Legalábbis én rendszeresen megbetegszem a durvább, stresszesebb hetek után, és úgy tudom, ez a magyarázat.
Úgy rémlik, hogy a sima fizikai kimerültség is okozhat hőemelkedést, de erre nem emlékszem biztosan, szóval nem 100%. De inkább csak aznap este, pl. egy kiadósabb sportnap után. Szerintem az első magyarázat valószínűbb.
Igen, lehet. Legemlékezetesebb emlékem a szakmai vizsgám. 2 hónapig, heti talán 1 napon kívül napi 5-11 órákat tanultam-magoltam. Fo**am rendesen a vizsgától, még a fürdőbe is tanulnivalót ragasztottam ki, a zuhanykabin üvegére is, kívülre, hogy zuhanyzás közben is tanuljak, szintúgy a konyhába, a hűtőre, és mosogatás közben hanganyagot hallgattam...
Gyakorlati vizsga után egy nappal olyan lázas lettem, hogy 3 napig kikelni se voltam képes az ágyból. xD 2 nappal később volt az írásbeli, én meg előtte hármat ágyban kínlódtam. Utána már csak max 6 órát ültem egy nap, abban a két napban, de végigtojtam lélekben, nehogy elcsesszem. :'D Egyébként menjek a fenébe, végül csak négyes lett, mert túlstresszeltem és nem jutott eszembe néhány dolog. T^T
19/l
😄oké. Am én nem hiszem h stresszelek annyit. Vagy idk. Sokat gondolkodom ha problémám van, de nem idegesen oldom meg.
És nem is hiszem h sokat dolgoznék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!