Látott valaki ilyet mint a képen az egyik bekarikázott rész? A mandulánál arra a pici gombostűfejnyi csomocskára gondolok. Mi lehet ez?
Persze, hogy nem.
A bekarikázottak:
A középső, az uvula, vagy nyelvcsap - teljesen normális, mindenkinek van.
A két oldalon kiálló dolgok meg szerintem egyediek. Ha nem okoznak fájdalmat, nem kell foglalkozni velük.
A képen jobboldalt, a manduládon lehet tüsző, ami a gennyes mandula előjele. Viszont akkor be lenne pirosodva, gyulladva.
Ezért azt gondolom, hogy ez detritus:
Megkérdezhetem milyen orvos mondta? Fogász? Szájsebész? Vagy fül-orr-gégész?
Mert esetleg még őket kérdezheted meg, hogy konkrétan mitől lehet.
Ezen a képen nem látszik, hogy a bekarikázott helyen gyulladás lenne. Hátul a torkod eresebb, enyhén gyulladt, de ha dohányzol, az lehet annak az állapotnak a következménye.
Még az jutott eszembe, hogy lehet nyálmirigy eldugulása (nyálkő), amitől így kiállnak ezek a dudorok, de általában, azzal fájdalom is jelentkezne.
Mindezekkel együtt véve sem vagyok orvos, csak mezei ápolónő, szóval mindenképp ha ez téged nyugtalanít, akkor a fenti orvosok egyikének a konzultációját kérném a helyedben.
A bal oldalon manduládon régebbi gyulladás myoma lehet.A torkod kicsit be van gyulladva,piros,erezett.Gargalizálj sós vízzel.
A jobb oldalon lehet papilloma vagy valami kinövés féle.Ha nőni fog,lehet le kéne vetetni.
A nyelvcsapod teljesen normális,az enyém is így néz ki csak kétszer akkora mint a tied.
Mennyi idős vagy?
Idősebb korban sem normális,hogy szemölcs legyen a torokban.Nézesd meg másik orvossal is.Különben rendben van a torkod,szerintem.
Látom van mandulaköved,szedd ki,mert rossz leheletet okoz.Amúgy ártalmatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!