Covid esetén melyik az a pont amikor lélegeztetőgépre rakják az embereket?
Mint minden más esetben, mikor gépi lélegeztetés indokolt: ha magától nem tudja biztosítani a megfelelő oxigenizációt.
Ezt folyamatos monitorozással (spo2, vérkép (ph), légzési paraméterek) ellenőrzik.
A WHO külön pénzt ad az intézményeknek, ha van lélegeztetett beteg. Tehát érdekében áll az orvosoknak a legkisebb indokkal is lélegeztetőgépre rakni a beteget.
Ugyanígy jár a bónusz a Covidos betegek után, a Covidos halottak után, lejelentett, tesztelt Covidos beteg után a mentősöknek, háziorvosi prakszisoknak.
Én csak arról tudok nyilatkozni,amit én látok, nem tudom máshol hogy csinálják.
Igaza van az 1. válaszolónak, akkor kerül a beteg a lélegeztetőre, ha beteg nem tudja önálló légzéssel biztosítani magának a megfelelő oxigénmennyiséget. Persze kapnak oxigén maszkot, itt is használunk több féle Oxigén koncentrációt biztosító maszkokat, a covidosoknál 100%-os oxigénkoncentrációs maszkokat is gyakran alkalmazunk. Ha emellett is romlik az oxigenizációja, akkor még szoktunk próbálkozni a légzéstámogató maszkokkal (csak az ép tudatú, együttműködő betegeknél lehet) , amelyet szorosan rögzítünk a beteg arcához, piszok kényelmetlen lehet és decubitálhat is. Ezek a maszkok lehetővé teszik, h nagyobb nyomással préselődjön a levegő a tüdőbe, ezzel esélyt adva annak, h elkerüljük a lélegeztetést, ugyanis nem jó arányban tudjuk a betegeket leszoktatni a gépről. Sokszor azért is kell lélegeztetni a beteget, mert a tüdejük nagy felülete károsodik, önállóan nem tudnak elég levegőt belélegezni és sajnos ezeket a betegeket nagyon le kell szedálni, h annyira elernyedjenek az izmaik, h a gép beléjük tudja préselni a levegőt. Sajnos, ha valaki gépre kerül, akkor az mindenképp hosszadalmas attól függetlenül, h mi lesz a betegség kimenetele.
Nálunk lehet kérni engedélyt a látogatásra, a hozzátartozókat be is öltöztetjük, bevezetjük, a haldoklók hozzátartozóit, pedig be szoktuk hívni elbúcsúzni. Fényképezni, videózni valóban nem szabad. Én személy szerint, még egyszer se láttam olyat, h valakit azért raktak volna lélegeztetőre, mert több pénzt kap utána az osztály...
#5 a beteg nem mindig érzi, h esik az oxigén a vérében, de mi látjuk a vérgáz eredményén vagy a szaturációján, esetleg a tudatállapotán, ilyenkor muszáj intézkedni, ha nem akarunk nagyobb károsodást.
#6 jogod van kikérni ezeket a papírokat, ha tiéd vagy a közvetlen hozzátartozódé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!