Miért alacsonyabb a haemoglobin szintem?
Sziasztok.
Kb 1 hónapja vérvételen megállapították, hogy a haemoglobin értékem alacsony. a normál érték 140-től van, nekem pedig 100 körül mozog. Ezek az értékeim. Vashiány miatt szedek 1,5 hónapja vastabit, napi 2szer, de nem változott semmi.
Haemoglobin 95,00g/L - 140,00-180,00
Hematokrit 0,30L/L - 0,40-0,52
MCV 62,30fL - 80,00-97,00
MCH 19,50pg - 27,00-31,00
MCHC 314,00g/L - 320,00-360,00
RDW 15,60%CV + 11,60-14,80
Mitől lehet? Olvastam sok mindent. Szüleim olyat mondtak, hogy már kiskoromban is ilyesmi volt a vérképem, akkor is vizsgáltak, vastablettát szedtem, de nem változott akkor sem semmi.
Olyat is mondtak, hogy úgy emlékeznek, hogy azt állapították meg, hogy valami sejtek a véremben más formájúak, kissebbek, de több van belőle, ezért ilyen a vérképem. Mondtam ezt a háziorvosnak és a heamatologusnak is, de nem mondtak rá semmit. Jövő héten megyek vissza kontrollra.
Mitől lehet? Egyébként semmi negatív hatást nem érzek és nem is éreztem magamon, most is csak azért kapták fel megint, mert egy más betegségből kifolyólag vettek vért és akkor már ezt is kezelik. Nem vagyok fáradékony, se gyenge.
Vélemények, gondolatok?
25/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!