Mitől alakulhat ki vesekő?
Figyelt kérdés
16 éves vagyok, most engedtek ki a kórházból vese kövem volt, de valamiért nagyon fájt szóval fájdalom csillapító nélkül nem bírtam volna. Nem tudom mitől alakulhatott ki. Mostanában többet rendeltem gyors kaját, mert anyukám beteg és nem mindig tudott főzni (ez kB most nyártól), meg energia italt szoktam inni de ilyen 1-2 hetenként, (inkabb 2). Ezeknek lehet köze? Mert azt nem hiszem hogy keveset iszom szerintem. Tavaly nem ettem annyi gyors kaját, meg nem is ittam energiaitalt mert nem voltam oda érte. Ti változtattatok valamin akinek volt vesekője?2020. dec. 10. 15:57
1/3 anonim válasza:
Nem iszol elég vizet ami oldaná a vesében az ásványi anyagokat. Az ásványi anyagok felhalmozódnak és kialakulnak a vesekövek. Hogy nem forduljon elő többé ilyál napi legalább 2 liter vizet
3/3 anonim válasza:
De lehet valakinek oroklott hajlama is, nalunk apukam oldalarol az osszes ferfi csaladtagnak van/volt vesekove sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!