Epilepsziára jár rokkantsági ellátás?
Gyógyszert szedek több mint egy éve,azóta tünetmentes vagyok.
Pár hete viszont voltam orvosszakértőnél ahol a papírt kaptam és azt mondták vigyem el háziorvoshoz.
Továbbra is szeretnék dolgozni,de ha erre jár valami plusz azt kihasználnám.
A leszázalékolás anyagilag elvesz, és nem belerak a pénztárcádba. Bemásolok egy törvényi feltételt, így megérted mire gondolok.
"A rokkantsági és a rehabilitációs ellátás melletti keresőtevékenységnél jövedelemkorlát érvényesül, amely szerint a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátást meg kell szüntetni, ha az ellátásban részesülő keresőtevékenységet folytat, és jövedelme 3 egymást követő hónapon keresztül meghaladja a minimálbér 150 százalékát, vagyis 2019-ben a 149 ezer forintos minimálbér másfélszeresét, azaz a 223.500 forintot."
Ennél az összegnél több a bruttóm,ezekszerint én nem járnék túl jól vele...vajon a munkáltatók se alkalmaznának jobban az adókedvezmény miatt?
Epilepsziásként nem olyan egyszerű munkahelyet találni sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!