Ha valaki lazításokat szeretne az ünnepekre, azzal miért kell ellenségesen bánni?
Nem egy gyik bejegyzést láttam, ahol nem egy ember szolt be a masiknak, aki a korlatozasok lazitasat szeretne az unnepekre. Gondolok itt az este 8 utáni kijarasi tilalomra, a kulfoldrol érkezok karantenmentessegere, stb. Rengeteg csaladot elszakitananak az ünnepekre, ha peldaul kulfoldi munka miatt karantenban kene tolteni a karacsonyt vagy ha este 8 utan nem lehetne kisebb csaladi osszejovetelt tartani.
En itt most nem az oriasi csaladi bulikrol beszelek, de en pl hónapok ota nem lattam a szuleimet, a szeretet unnepen meg veluk szeretnék lenni, es nem karantenban. Sok helyrol megkaptam a valaszt, hogy maradjak ott ahol vagyok. Kozben en is es a csaladom is atesett mar a covidon. Illetve betartjuk a szabalyokat.
De van egy reteg aki ezt nem erti meg, es alapbol a kulfoldon elo magyarokat ellensegkent kezeli. Szerintetek?
Arra vagyok kíváncsi, hogy aki most bólogat, meg mondja, hogy végig kell csinálni ezt az időszakot, az 2025-ben is ezt fogja mondani?
Remélem, soha többé nem láthatjátok a barátaitokat és a családotokat. Kétagysejtes birkák.
"Remélem, soha többé nem láthatjátok a barátaitokat és a családotokat."
Vannak, akik Magyarországon dolgoznak, pont azért, hogy - akár még egy ilyen világjárvány közepette is - egyfolytában láthassák a családjukat és barátaikat, mert többet ér nekik, hogy a közelükben élhetnek, mint amennyit az a plusz pénz érne, amennyivel többet kereshetnének külföldön.
13: csak éppen a haldokló nagyanyádhoz nem tudsz bemenni, pedig lehet jót tenne neki - és a te lelkednek is -, ha elbúcsúzhatnátok.
Tudom-tudom, most az a fontos, hogy túléljük ezt a rettttttttttentő halálos (1%-ot eléri?) vírust... Ja, nagyanyádnak mindegy, mert úgysem él már holnap. Dirr.
3/15
''(kifizetitek szépen a PCR tesztet és már jöhettek is, bár nem tudom szükséges e ez egyáltalán ahhoz, hogy belépj az országba.)
Nem olyan egyszeru. 1-et elfogadnak kulfoldrol, de a 2-ikat otthon kell megcsinaltatni.Kervenyezni kell(3000 ft), hogy tesztet tudjal csinaltatni, de a kervenyben mar benne kell lennie a hely es idopontnak is. Tobb ismerosomnek is a karanten (10 nap) hamarabb letelt, mint ahogy az engedelyt megkapta volna. Termeszetesen csak a repulogeppel utazokkal csesznek ki. Kocsival barki johet-mehet karanten nelkul. En a 90 eves egyedul elo edesanyamhoz szeretnek menni, de a 2 hetbe nem fer bele a 10 nap karanten, meg az, hogy elore bevasaroljak par honapra.
"a 2 hetbe nem fer bele a 10 nap karanten, meg az, hogy elore bevasaroljak par honapra"
Milyen két hétbe?
Nem két hétbe kellene, hogy beleférjen, hogy meglátogasd az édesanyádat, hanem az életedbe...
13/18
Nem mindenki a penzert megy kulfoldre. En is kulfoldon elek, de a szomszedaim szerint tobbet latnak engem mint a sajat gyerekeiket, akik a masik utcaban laknak. (pedig 2000 km-re lakom M-tol)
"Nem mindenki a penzert megy kulfoldre."
Tudom. De legtöbben igen. Róluk beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!