Hogy zajlik a COVID tesztelés kisgyerekeknél?
Nekem a 3 éves fiamat tesztelték múlt héten.
Azt az opciót választottuk, hogy mi visszük el a teszt állomásásra, mert ott előre veszik a gyerekeket. 9-re mentünk. A mentővel az a gond, hogy nem lehet kiszámítani mikor jön és ugye teszt előtt 4 órával nem lehet enni.
Hétfőn kérte meg a doki a tesztet, szerda reggeli időpontot kaptunk a tesztelésre és péntek este jött eredmény, szerencsére negatív lett.
A tesztet nem vérből csinálják, hanem orr vagy garat váladékból. Először egy gyorstesztet csinálnak, ha az pozitív, akkor ennyi volt a vizsgálat. Ha negatív, akkor még egy mintát vesznek és azt küldik a pcr tesztre. Nekünk először orrból vették, az negatív lett, a pcr-hez pedig garat váladékot vettek.
Az első tünettől számolják a 10 nap karantént, ha nincs már tünet, akkor annyi volt, ha még van tünet, akkor a tünetek elmúlása utáni 3. napon oldják fel.
Köszönöm a többiek válaszát hasznos volt megnyugodtam , hogy nem szurkálnak senkit az már nem hiányozna nekik ☹️ Nagyon furán betegek igazából nem vészes csak most ijedtünk meg ,mert a feje búbjától a talpáig kiütései lettek és nem tudnak adni semmit rá, a kisebbik pedig már köhög nagyon és arra se mernek adni semmit , csak a szokásos Sinupret stb.. de antibiotikumot nem mernek a teszt előtt. Jó lenne ha hívnának már hétfőn voltunk az orvosnál és még semmi telefont nem kaptunk :/ én is kismama vagyok ha kiderül a korona
mindenképp kérek tesztet magamnak is akkor már talán nem kell fizetnem 😕
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!