Hozzáértők: létezik olyan, hogy valaki soha nem fogja elkapni a koronavírust tünetmentesen sem?
Sajnos nem vagyok hozzáértő,de el tudom képzelni,hogy van ilyen.
Számos más betegség létezik, és nincs olyan, hogy mindenki elkapja.
Gondolom ugyan úgy lesz majd kivétel a Covid esetében is.
Pl a Hn1 is nagy járvány volt.
Én nem kaptam el.
Több ezer ember átesett rajta.
Volt aki sajnos nem élte túl.
Nem kötekedni akarok, csak kíváncsiságból:
"A maszkok csak 95%-ot védenek, tehát ha ők 5 %-ot kilélegeztek, akkor összesen 15 % esélyem lett volna elkapni"
Ezt hogyan számoltad ki?
Akkor azért nem mondható el rólad, hogy nagyon ki voltál téve a fertőzésveszélynek, ha csak ennyi kontaktról tudsz beszámolni.
Én karanténban is voltam, kolléganőm kovidos lett, akivel egy irodában dolgozom, volt olyan hogy 1-2 méterre voltunk, amikor a legjobban fertőzött elvileg. Nem kaptam el.
De ez nem biztos, hogy rajtam múlt, ha nem "ürült" belőle vírus, nem én küzdöttem le, el sem jutott hozzám.
De kérdésedre válaszolva: tuti biztos, hogy sokan nem fogják elkapni, illetve nem fognak megbetegedni a vírustól még ha találkoznak is vele, vagy bekerül a szervezetükbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!